Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

NPO Radio 2 opent Top 2000 Stemweek in Huizen

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
NPO Radio 2 opent Top 2000 Stemweek in Huizen
De Top 2000 Stemweek van NPO Radio 2 wordt dit jaar geopend in Grand Café 't Heertje in Huizen. Dat heeft NPO Radio 2 donderdag bekendgemaakt.

Presentatoren Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte geven op 1 december het startschot vanuit de Gooische gemeente. Tot 7 december kunnen luisteraars stemmen op de lijst, die tussen eerste kerstdag en oudejaarsavond te horen is op NPO Radio 2.

In de Top 2000 stemweek ontvangen Roodbeen en Kijk in de Vegte artiesten in hun ochtendprogramma. Zo zijn er optredens van Racoon, Joe Buck en De Jazzpolitie. Dj's Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof rijden met de Top 2000 Stembus door het land om gedurende de dag verslag te doen. Ook maken zij 's avonds hun programma vanuit de stembus.

Tour door het land

Na de opening van de Top 2000 Stemweek in Huizen trekt de bus gedurende de stemweek langs Dordrecht, Goes, Goirle, Heerlen, Amersfoort, Emmeloord, Leeuwarden, Groningen, Deventer en Zeist.

Het is voor het eerst in twee jaar dat de Top 2000 Stemweek wordt gepromoot met de stembus. Door het coronavirus was dit in 2020 en 2021 niet mogelijk in originele vorm. Daarentegen gaan op tv de Top 2000 Quiz en Top 2000 a gogo niet door in originele vorm. De reden daarvoor is het Volkskrantartikel over presentator Matthijs van Nieuwkerk, over zijn wangedrag achter de schermen van De Wereld Draait Door. Omroep NTR, die de tv-uitzendingen verzorgt, zegt nog na te denken over de invulling van een eventueel Top 2000-programma.

Door: ANP

23 februari '24 (10:36)

Buitenaardse tentoonstelling van kunstenaar Bram Reijnders

Dat de Eindhovense kunstenaar Bram Reijnders graag naar het buitenland reist om zijn werk te presenteren. Nu is zijn werk echter te zien op een plek waar weinig mensen zullen komen. Maar daar is het werk dan ook niet voor bestemd. Donderdagnacht vertrok een raket, gelanceerd door Elon Musk en NASA. Daar zat ook een kunstwerk van Reijnders bij. Hij hoopt dat deze straks wordt bewonderd door ruimtewezens, meldt Omroep Brabant. 

23 februari '24 ( 8:51)

Vierde seizoen Project Rembrandt verschijnt eind maart op de buis

Het vierde seizoen van Project Rembrandt gaat vanaf zondag 24 maart bij de NTR op NPO 1 weer van start. Annechien Steenhuizen begeleidt een nieuwe groep kandidaten die hun schildertalent verder wil ontwikkelen. De winnaar mag een werk exposeren in het Rijksmuseum.

22 februari '24 (11:24)

Cultuurfonds Noord-Brabant stelt 60.000 euro beschikbaar voor Nieuwe Makersregeling

Brabantse makers die niet langer dan 5 jaar geleden zijn afgestudeerd kunnen vanaf 1 april 2024 een beroep doen op de Nieuwe Makersregeling van het Cultuurfonds. Er is 60.000 euro beschikbaar gesteld voor nieuwe makers die ruimte, tijd en vertrouwen nodig hebben om een volledige periode aandacht te hebben voor hun artistieke proces. Voor makers die al langer actief zijn, zijn er drie wildcards. Dit meldt de provincie Noord-Brabant. 

22 februari '24 ( 8:40)

'Onvoldoende draagvlak vanuit de redactie' zorgt voor opstap hoofdredacteur Brabants Dagblad

Carin Smulders legt haar functie als hoofdredacteur van het Brabants Dagblad neer omdat ze onvoldoende draagvlak vanuit de redactie voelt om een nieuwe koers te varen. Dat laat uitgever DPG Media woensdag weten.

21 februari '24 (13:04)

Is de Groningse Oosterpoort echt aan vervanging toe?

Een van de grootste muziekcentrum van Groningen is toe aan vervanging, meldt RTV Noord. Maar wat is de reden daarvoor? Kan het gebouw niet gewoon gerenoveerd worden? 

20 februari '24 (11:51)

Schrijfwedstrijd Francine Oomen afgelast om gezondheidsproblemen

Schrijfster Francine Oomen heeft haar optreden bij Nacht van de Literatuur op 23 maart afgezegd om "gezondheidsproblemen". Dat heeft de organisatie van het evenement dinsdag bekendgemaakt. Fans van de Hoe overleef ik-reeks, de boeken van Oomen, konden een gratis kaartje voor een optreden van Oomen krijgen tijdens de Nacht van de Literatuur.

20 februari '24 (10:53)

Spoorwegmuseum doelt op wereldrecord met ‘robottrein’

In samenwerking met Stichting Leaphy gaat het Spoorwegmuseum te Utrecht een poging tot een wereldrecord wagen. Dat meldt het museum in een persbericht. Op woensdag 28 februari willen ze de langste (speelgoed)robottrein laten rijden. Het huidige record staat op Belgische naam en werd gevestigd in 2016.

19 februari '24 (14:45)

Meer mensen vinden hun weg naar bioscopen, musea en theaters

Tijdens de coronapandemie was er geen optimaal klimaat voor ondernemingen en organisaties in de cultuur- en recreatiesector. Daar beginnen zij langzamerhand weer bovenop te krabbelen. Vorige week werd bekend dat zowel bioscopen, theaters en musea in 2023 flink meer bezoekers ontvingen dan het jaar ervoor, meldt NOS.

19 februari '24 (14:00)

FLEMMING krijgt eerste diamanten plaat in Nederland

FLEMMING heeft met zijn gelijknamige album de 200 miljoen streams gepasseerd. De zanger krijgt daarom als allereerste artiest in Nederland een diamanten plaat overhandigd.

19 februari '24 (10:54)

Scheepvaartmuseum Amsterdam vertelt op nieuwe manieren over koloniale verleden

De donkere kant van de VOC en het slavernijverleden. Twee zware onderwerpen, maar voor het Scheepvaartmuseum in Amsterdam ook belangrijke onderwerpen. Het museum heeft een nieuwe route ingeslagen om te vertellen over het koloniale verleden van Nederland. Zo ligt de focus nu meer op de duistere zijde van het slavernijverleden in en door Nederland en de VOC. Hiervoor zijn onder andere verschillende aanpassingen gedaan aan het replica VOC-schip dat bij het museum ligt. Dat meldt NH Nieuws.