Harrie Jekkers krijgt eigen plein in Den Haag

Het plein voor de Koninklijke Schouwburg in het centrum van Den Haag wordt omgedoopt tot het Harrie Jekkersplein. Dat heeft het theater woensdag gemeld. De 71-jarige cabaretier krijgt dit eerbetoon omdat hij met zijn show Achter de duinen de afgelopen vier jaar meer dan 40.000 bezoekers trok in de schouwburg.

Jekkers sprak in het liedje De Straatnaambordjesblues uit 1990 al de wens uit ooit in Den Haag een Harrie Jekkersplein te krijgen. De officiële opening van het nieuwe straatnaambordje voor de schouwburg is op zaterdag 26 november. Dit gebeurt voorafgaand aan de finale van Cameretten, het oudste cabaretfestival van Nederland, dat voor het eerst in de Koninklijke Schouwburg plaatsvindt.

Liefde voor Den Haag

De cabaretier stond afgelopen zomer nog in het theater met de voorstelling Achter de duinen die hij in 2018 maakte. In de show, zijn eerste solovoorstelling in ruim twee decennia, blikte Jekkers terug op zijn jeugd en zijn liefde voor de stad Den Haag. De voorstellingenreeks werd in 2020 doorkruist door coronalockdowns. Jekkers zou ook met zijn vaste partner Koos Meinderts een show gaan maken voor het nieuwe Haagse cultuurpaleis Amare, maar dit project werd voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Recent bracht Jekkers een cd uit met de twaalf meest dierbare nummers uit zijn lange carrière. Meinderts kondigde afgelopen week aan bij alle wedstrijden van Oranje op het WK demonstratief op Instagram boeken te gaan voorlezen.

Door: ANP