OM vervolgt acteur Thijs Römer voor drie onlinezedendelicten

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat acteur Thijs Römer vervolgen voor drie zedendelicten. Dat bevestigt het arrondissementsparket Noord-Nederland aan het ANP na berichtgeving van RTL Boulevard. Het gaat om onlinezedendelicten met drie minderjarige meisjes die ten tijde van het delict in de leeftijd van 14 tot en met 16 jaar oud waren.

De delicten dateren van 2015 tot eind 2017. Het OM meldt dat er geen fysiek contact is geweest tussen Römer en de slachtoffers. De zaak zal in 2022 nog niet voorkomen, maar wordt volgend jaar behandeld, aldus het OM. Eerder dit jaar kwam Römer in opspraak omdat een 20-jarige vrouw hem via Twitter had beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag toen ze 14 was.

Twitter

Römer heeft die beschuldigingen destijds ontkend. "Tot op heden voelde ik mij niet genoodzaakt hierop te reageren", schreef de acteur in mei op Twitter. "Het verhaal over een toentertijd 14-jarig meisje waarmee ik grensoverschrijdend contact zou hebben gehad, gaat mij als vader van een tienerdochter en weldenkend mens echter een brug te ver." De vrouw liet later weten spijt te hebben dat ze haar beschuldigingen via Twitter had gedeeld, maar nam ze niet terug.

In september maakte Römer bekend dat hij zijn agenda "voor de komende tijd" leeg had gehaald. De acteur gaf als reden dat hij het afgelopen jaar te veel had gewerkt en daarom rust nam.

Door: ANP