Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Jochem Myjer maakt nieuwe show, verwachte start tour in 2023

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Jochem Myjer maakt nieuwe show, verwachte start tour in 2023
Jochem Myjer werkt aan een nieuwe theatershow. Het wordt zijn zesde solovoorstelling, de eerste sinds zijn bejubelde show Adem in, Adem uit, die hij tussen 2016 en 2019 speelde. Het thema van de nieuwe voorstelling wordt 'samen'. Dit is, niet toevallig, ook het thema van het derde Gorgels-boek van zijn hand dat dinsdag verschijnt.

"Er is een enorme polarisatie in de samenleving", vertelt Myjer in een nieuwe aflevering van De Grote Vriendelijke Podcast, die dinsdag online is verschenen. "Terwijl je samen altijd sterker dan alleen bent. Dat zag ik in coronatijd ook in de maatschappij. Je las allemaal rotdingen in de kranten. Maar op heel klein niveau zat toch iedereen boodschapjes voor de buurvrouw te halen." De cabaretier creëert naar eigen zeggen zowel in boeken als in voorstellingen "een wereldbeeld waar ik zelf in zou willen leven. Ik creëer het liefste een wereld waar ik gelukkig van word".

Impresariaat De Keet bevestigt desgevraagd dat de cabaretier op dit moment een nieuwe voorstelling schrijft. Het is de bedoeling dat de tournee van de nog titelloze show in 2023 van start gaat. Er zijn nog geen data vastgelegd.

Minder energie

Myjer onderging in 2011 een risicovolle operatie nadat een tumor in zijn ruggenmerg was ontdekt. Sindsdien heeft hij minder energie en moet hij bewuster met zijn tijd omgaan. De cabaretier heeft al vaker aangegeven dat hij van plan is in de toekomst minder op het podium te staan dan in de afgelopen twintig jaar.

De komiek won in 1997 het Groninger Studenten Cabaret Festival en geldt inmiddels als een van de grootste cabaretiers van Nederland.

Door: ANP

24 mei '24 ( 8:45)

Ook cultuursector maakt zich op voor actie tegen mogelijke btw-verhoging

Ook de kunst- en cultuursector komt in actie tegen de aangekondigde mogelijke btw-verhoging op culturele goederen en diensten. Dat laat belangenorganisatie Kunsten '92 weten aan het ANP. De campagne gaat volgende week live. Aan de vorm daarvan wordt op dit moment hard gewerkt, aldus de organisatie.

23 mei '24 (11:33)

Kluun gaat met 'Help, ik heb een puber' het theater in

Kluun komt na zijn boek Help, ik heb een puber! en podcast ook met een theatervoorstelling over pubers. De schrijver staat vanaf september in zalen door het hele land.

23 mei '24 (10:28)

Nieuwe coalitieakkoord 2024: invloed op de Nederlandse cultuursector

Het nieuwe coalitieakkoord van 2024 brengt belangrijke veranderingen met zich mee voor de Nederlandse cultuursector. Het akkoord bevat zowel positieve als negatieve maatregelen die de sector diepgaand zullen beïnvloeden. Hieronder een gedetailleerd overzicht van wat de cultuursector kan verwachten.

22 mei '24 (10:49)

Gemeente Arnhem geeft ruim half miljoen uit voor impuls jongerencultuur

Cultuurinitiatieven die zich bezig houden met het ontwikkelen van talent van jongeren in de gemeente Arnhem kunnen rekenen op een gemeentelijke subsidie. Arnhem trekt hier 589.400 euro voor uit. Met deze Impuls Jongerencultuur 2023-2024 kunnen Arnhemse initiatieven jongeren ondersteunen met lessen, ruimtes en creatieve ontwikkeling, meldt de gemeente.

22 mei '24 ( 9:23)

Boekenbranche onderneemt actie tegen mogelijke btw-verhoging

De boekensector komt in actie tegen de mogelijke btw-verhoging op boeken. Volgens koepelorganisaties leidt die tot een "forse prijsverhoging" en maakt het boeken minder toegankelijk. De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), Groep Algemene Uitgevers (GAU) en Koninklijke Boekverkopersbond (KBb) beginnen gezamenlijk een petitie en campagne, laat een woordvoerder van CPNB weten.

22 mei '24 ( 8:55)

Jamai weer terug theater in met ode aan Elton John

Jamai keert later dit jaar terug in theaters door het land met zijn eerbetoon aan Elton John. De reprise van zijn I'm Still Standing-tournee begint op 19 oktober.

21 mei '24 (14:47)

Annabel-zanger Hans de Booij stopt met optreden om gezondheidsklachten

Hans de Booij neemt om gezondheidsredenen afscheid van het podium. De Annabel-zanger vertelt aan De Telegraaf dat hij door fysieke klachten niet meer langdurig kan optreden.

21 mei '24 (11:00)

Altijd al eens jouw eigen kunst in het museum willen zien?

In het nieuwe ‘Tussen Kunst en Niets’ roept radiomaker Wijnand Speelman tijdens zijn programma Wijnand in de Ochtend amateurkunstenaars op om hun werken te delen met de dj. Het mooiste kunstwerk is deze zomer namelijk te zien in het Groninger Museum, meldt 3FM.

21 mei '24 (10:34)

Rick Engelkes na 7 jaar weer terug in theater

Rick Engelkes keert in oktober na zeven jaar afwezigheid terug in het theater. De acteur produceert de voorstelling Murder on the Nile en speelt een van de rollen, maakt zijn bedrijf REP Entertainment dinsdag bekend.

21 mei '24 (10:26)

Eenmalig festival ter vervanging van Tong Tong Fair

Mensen die zich hadden verheugd op een bezoekje aan de Tong Tong Fair in Den Haag werden vorige week teleurgesteld door het nieuws dat het Indische festival het hoofd niet boven het financiële water kon houden. Nu is er weer goed nieuws: er wordt een eenmalig festival georganiseerd ter vervanging van de Tong Tong Fair: Pasar Siang Keci. Het festival wordt georganiseerd op 1 juni in Voorburg. Dit is in hetzelfde weekend als een ander alternatief festival voor de Tong Tong Fair, de Pasar Indonesia. Deze is in hetzelfde weekend te bezoeken, 1 en 2 juni, in De Broodfabriek in Rijswijk, meldt Omroep West.