Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Sint komt met vliegtuig, commentaar op sociale media

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Sint komt met vliegtuig, commentaar op sociale media
De landelijke aankomst van Sinterklaas in Hellevoetsluis was even onzeker. Afgelopen week was in het Sinterklaasjournaal namelijk te zien dat de Pakjesboot door een lek naar de bodem van de Spaanse zee was gezonken. Maar hij is inmiddels in Nederland. Sinterklaas kwam met een privéjet, de Goedheiligman 1, zo was te zien in een extra lange uitzending van het Sinterklaasjournaal op NPO 3. Voor veel kinderen en ouders een opluchting, maar het feit dat Sinterklaas voor het vliegtuig koos, leidt ook tot commentaar.

Op sociale media twitteren mensen onder de hashtag #sinterklaasjournaal tweets als: "Hoop niet dat Sinterklaas op Schiphol landt. Gezien de bagageafhandeling komen die cadeautjes nooit aan." En: "Van een stoomboot naar een vliegtuig. De sint is geen klimaatpaus." De sint wordt verder verweten "geen vliegschaamte" te hebben.

Niet met de trein

ProRail vindt het jammer dat Sint niet heeft gekozen voor een ander alternatief en twittert: "Hoera! Sinterklaas is weer in ‘t land. Je zou denken: niets aan de hand. Maar één ding vinden we niet zo fijn. Sinterklaas komt met het vliegtuig, niet met de trein." SP-Kamerlid Peter Kwint grapt er via twitter ook over: "Ik snap de sint wel. Ik probeer al een uur in Eindhoven te komen met de trein en sta nog steeds op het vertrekstation." En VVD'er Daniel Koerhuis vindt het wel leuk: "Wat leuk dat Sinterklaas dit jaar met het vliegtuig naar ons land komt!"

Andere mensen vinden het fijn dat Sinterklaas en zijn pieten er toch zijn: "Het komt allemaal goed!" twittert iemand. Het feit dat in het Sinterklaasjournaal eerder de zinkende pakjesboot en een drijfnatte goedheiligman te zien waren, kwam hard binnen in menig Nederlandse huiskamer en leidde tot veel bezorgde reacties op sociale media.

Goedheiligman 1

In het Sinterklaasjournaal was verder te zien dat het vliegtuig vanwege drukte op de Nederlandse vliegvelden om moest vliegen richting Duitsland. Maar de hoofdpiet vond nog net op tijd een vliegveld in de buurt van Hellevoetsluis, waar de Goedheiligman 1 veilig kon landen. Sint werd vervolgens door het Sinterklaasjournaal onthaald op het vliegveld, vanaf waar hij met zijn nieuwe stoomboot - die speciaal voor hem was besteld en gebouwd in Hellevoetsluis - naar de haven van de vestingstad voer. Hier werd hij onder luid gejuich van de vele aanwezigen welkom geheten in Nederland. Het is voor het eerst sinds twee coronajaren dat de intocht weer met publiek gevierd kan worden.

De NTR wilde zaterdag geen reactie geven op de opmerkingen die over de verhaallijn van het Sinterklaasjournaal werden gemaakt.

Door: ANP

30 mei '24 (12:08)

Investering in breder kunst- en cultuuraanbod door provincie Noord-Brabant

De provincie Noord-Brabant gaat de komende jaren extra investeren in kunst en cultuur. Met deze investering wil de provincie een diverser en toegankelijker cultureel aanbod realiseren voor alle inwoners, zo meldt de provincie op haar website.

30 mei '24 ( 8:30)

Vrijdagavond op NPO 2 voor Sven Kockelmann

Sven Kockelmann neemt de vrijdagavond voor zijn rekening op NPO 2. Dat meldt de NPO. Hij presenteert vanaf dit najaar het WNL-programma De Politieke Vrijdag. De zender wil op NPO 1 op de late vrijdagavond "iets lichtvoetiger het weekend in gaan", met dit najaar onder andere de dramaserie Ten minste houdbaar tot, een programma over Dolly Parton en de MAX PubQuiz.

29 mei '24 (10:37)

Subsidie van 700.000 euro voor onderhoud historische Noord-Hollandse molens

De provincie Noord-Holland stelt ruim 7 ton subsidie beschikbaar voor het onderhoud aan historisch windmolens met een monumentenstatus, meldt de provincie.

29 mei '24 ( 9:10)

Kamer wil vergunning NPO met een jaar verlengen, omroep oppert zorgvuldig proces

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil de vergunning van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) met slechts een jaar verlengen. Een motie van die strekking van de VVD kreeg dinsdag steun van NSC, PVV, BBB, JA21 en FVD.

29 mei '24 ( 8:47)

Monument voor Peter R. de Vries in Amsterdam onthuld op 15 juli

Het monument voor Peter R. de Vries in Amsterdam wordt op 15 juli om 15.00 uur onthuld. Dat bevestigt de gemeente Amsterdam na berichtgeving van RTL Boulevard. Op 15 juli is het drie jaar geleden dat de misdaadverslaggever overleed.

28 mei '24 (12:14)

Valérie Drost neemt leiding over Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum

Valérie Drost wordt de nieuwe directeur-bestuurder van het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum. Dit heft de Raad van Toezicht vandaag bekendgemaakt. Zij volgt per 1 september Aad Meinderts op, die met pensioen gaat. Drost is, na Gerrit Borgers, Anton Korteweg en Meinderts, pas de vierde directeur van het in 1953 opgerichte museum, meldt het Literatuurmuseum.

28 mei '24 (10:49)

Fotograaf Erwin Olaf ontvangt postuum diversiteitsprijs

Fotograaf Erwin Olaf heeft maandagavond postuum een Winq Diversity Award gewonnen voor zijn jarenlange inzet en activisme voor de regenbooggemeenschap. De prijzen van het enige queer magazine van Nederland werden uitgereikt in het Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Olaf overleed in september op 64-jarige leeftijd.

28 mei '24 ( 8:53)

Onderzoek naar beheer rijkscollectie musea, ook Paleis Het Loo

De Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed start met een langlopend onderzoek naar het beheer van de rijkscollectie door musea, waaronder door Paleis het Loo. Dat meldt de inspectie maandag.

27 mei '24 (11:44)

Koning opent in juni vernieuwd museum Hermitage in Amsterdam

Koning Willem-Alexander opent op dinsdagmiddag 18 juni in Amsterdam het H'ART Museum, voorheen bekend als de Hermitage. Tegelijk met de opening van het museum opent de koning ook de eerste grote tentoonstelling, Kandinsky, een samenwerking tussen H'ART Museum en Centre Pompidou in Parijs.

27 mei '24 ( 9:49)

Na 20 jaar duikt gestolen schilderij Westfries Museum op in Polen

Bijna twintig jaar na de kunstroof in het Westfries Museum duikt het schilderij ‘Rebecca en Eliëzer’ van de Hoornse schilder Jan Linsen op in Polen. De Poolse politie trof het schilderij aan tijdens een inval in een appartement in Krakau. Deze bleek in handen te zijn van een man met Oekraïense nationaliteit. Het museum is erg blij dat het schilderij is teruggevonden. Directeur Ad Geerdink: “Dit sterkt ons in de overtuiging dat de nu nog missende 18 kunstwerken ooit ook weer in het museum te zien zullen zijn.”