Bejubeld vervolg Knives Out komt niet in Nederlandse bioscopen

Glass Onion: A Knives Out Mystery, het bejubelde vervolg op de bioscoopfilm Knives Out uit 2019, zal definitief niet in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Dat heeft streamingdienst Netflix woensdag laten weten. In een aantal grote landen krijgt de film wel een bioscooprelease. Maar Nederlandse fans zullen moeten wachten tot de film vanaf 23 december op Netflix te kijken is.

Daniel Craig keert in de sequel terug in de hoofdrol van detective Benoit Blanc. In deze film reist Blanc af naar Griekenland om een nieuw mysterie te ontrafelen. Naast Craig is er een hele nieuwe cast te zien met onder anderen Edward Norton, Kathryn Hahn, Kate Hudson en Dave Bautista in de rol van de verdachten. In het eerste deel speelden onder anderen Ana de Armas, Chris Evans en Jamie Lee Curtis mee.

De film ging in september in première tijdens het Toronto International Film Festival. De recensies waren zeer enthousiast. Op website Rottentomatoes.com, die alle recensies bundelt, heeft de film een score van 97 procent.

Door: ANP