Musical Aladdin wordt verlengd, 26 februari laatste voorstelling

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De musical Aladdin in het Circustheater wordt toch nog twee maanden verlengd. Producent Stage Entertainment meldde eerder dat de productie eind 2022 zou stoppen. Maar vanwege het animo voor de show wordt de voorstelling toch tot eind februari gespeeld. Op 26 februari zullen de charmante straatjongen en zijn magische geest voor de laatste keer op het podium in Scheveningen te zien zijn.

Aladdin is gebaseerd op de succesvolle Disney-animatie uit 1992. De film was een groot succes en geldt als een van de grote Disney-klassiekers, mede dankzij de stem van Robin Williams als de geest. De hoofdrollen in de Nederlandse versie worden gespeeld door Jonathan Vroege, Stanley Burleson, Keoma Aidhen, Roberto de Groot en Darren van der Lek.

De voorstelling is bijna anderhalf jaar in het Circustheater te zien geweest. Tot nu toe hebben al meer dan een half miljoen mensen de musical gezien. Als het stuk stopt eind februari, is de voorstelling meer dan vijfhonderd keer gespeeld.

Aladdin wordt opgevolgd door de nieuwe versie van een andere grote Disney-hit, Aida. Het verhaal over de liefde tussen een Egyptische kapitein en een Nubische prinses was twintig jaar terug ook al in Scheveningen te zien. In de nieuwe versie, met een cast met alleen maar acteurs van kleur, spelen Gaia Aikman, Naidjim Severina en April Darby de hoofdrollen.