Charlotte Nijs stapt van SBS6 over naar EenVandaag

Charlotte Nijs stapt over van Hart van Nederland naar EenVandaag op NPO 1. Ze volgt Gijs Rademaker op als presentator en opiniepeiler van het EenVandaag Opiniepanel, heeft hoofdredacteur René van Brakel bekendgemaakt.

De 34-jarige Nijs was de laatste jaren politiek verslaggever voor Hart van Nederland op SBS6. Bij het grote publiek is ze bekend van haar deelname aan Wie is de Mol?, waarin ze vorig jaar tot de finale reikte.

De ideale combinatie 

"Wat geweldig dat ik als presentator van het EenVandaag Opiniepanel aan de slag mag", reageert Nijs. "Het is voor mij de ideale combinatie van journalistiek en politiek waarbij ik het geluid van de samenleving kan laten horen. Ik heb veel zin om te beginnen."

Van Brakel zegt dat de leden van het Opiniepanel met de 34-jarige Nijs "een ambassadeur van formaat" krijgen. "Charlotte is gepokt en gemazeld in de journalistiek, heeft haar werk in het hart van de samenleving gedaan en weet als geen ander welke vragen en zorgen leven in de maatschappij." Nijs zal het Opiniepanel samen met Joyce Boverhuis presenteren.

Gijs Rademaker 

Eind september werd bekend dat Gijs Rademaker na meer dan tien jaar bij EenVandaag de overstap maakt naar RTL, waar hij het nieuwe RTL Nieuwspanel gaat maken.

Door: ANP