De Mol zakt paar plekken, maar nog steeds rijkste BN'er in Quote

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
John de Mol is nog steeds de hoogst genoteerde bekende Nederlander in de lijst van zakenblad Quote met de 500 rijkste mensen van Nederland. De mediatycoon is echter wel een paar plekken gezakt. Vorig jaar stond hij nog op plaats 18, dit jaar staat hij met zijn geschatte vermogen van 2 miljard euro op plaats 22.

Ook theaterproducent Joop van den Ende heeft dit jaar een paar plekken moeten inleveren. In de lijst van 2021 stond hij nog op plek 24, dit jaar staat hij op plek 29. Andere BN'ers in de lijst zijn onder anderen prinses Mabel (plek 68 met 680 miljoen), tv-producent Reinout Oerlemans (plek 268 met 210 miljoen) en dj Tiƫsto die met een geschat vermogen van 180 miljoen euro plek 319 in de lijst bestiert.

Charlene de Carvalho-Heineken, erfgename van Freddy Heineken, is opnieuw het rijkst. Haar vermogen wordt geschat op 12,8 miljard euro. Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen is de hekkensluiter met een vermogen van 120 miljoen euro. De 25-jarige is nieuw in de lijst en bovendien de jongste persoon ooit in de Quote 500.

Door: ANP