Bijna 1,3 miljoen kijkers voor Bijlmer-serie Rampvlucht

De eerste aflevering van Rampvlucht, een serie over de Bijlmerramp in 1992, heeft donderdagavond bijna 1,3 miljoen kijkers naar NPO 1 getrokken. Dat meldt Stichting KijkOnderzoek (SKO). Het programma is daarmee goed voor de tweede plaats in de kijkcijfer top 25.

In Rampvlucht staat de Bijlmerramp centraal. Op 4 oktober 1992 boorde een vrachtvliegtuig van El Al zich in twee flats in de Amsterdamse wijk. De ramp kostte tientallen mensen het leven.

Achtergehouden informatie

In de serie zoeken Trouw-journalist Vincent Dekker, Volkskrant-journalist Pierre Heijboer en dierenarts Asha Willems (gespeeld door acteurs) naar de waarheid over de ramp, omdat veel informatie wordt achtergehouden. In tegenstelling tot de journalisten is de rol van Asha fictief. De laatste en vijfde aflevering van Rampvlucht wordt uitgezonden op dinsdag, precies dertig jaar na de ramp.

Traditiegetrouw keken de meeste mensen (ruim 1,8 miljoen) naar het NOS Journaal van 20.00 uur. Ook de nummer drie in de lijst van best bekeken programma's werd op NPO 1 uitgezonden: Beste Zangers. Daar stemden ruim 1,2 miljoen kijkers op af. Het best bekeken programma op RTL was het Half Acht Nieuws (ruim 1,1 miljoen mensen) en de SBS-show die de meeste kijkers trok was Mr. Frank Visser doet Uitspraak (977.000 kijkers).

Door: ANP