Paintfest maakt kunst toegankelijk voor iedereen

Op zaterdag 1 oktober opent Painfest haar deuren aan de Wibautstraat 45 in Amsterdam. Dit is de eerste Europese studio die volledig is ingericht om gasten een schilderij te laten maken of naschilderen, onder leiding van een instructeur, terwijl ze genieten van een of meerder glazen wijn. Dit meldt Painfest Nederland.

“We maken kunst voor iedereen toegankelijk – dus ook voor mensen die op de kleuterschool de laatste keer een schilderkwast hebben aangeraakt”, zegt Maarten Mulder, directeur van Paintfest. “Bij ons gaat het niet alleen om het creatief bezig zijn, maar zeker ook om het entertainment en gezellig met anderen samenzijn. Een wijntje hoort daar natuurlijk ook bij.”

De instructeurs bij Paintfest worden artiesten genoemd en nemen alle deelnemers stap voor stap mee bij het maken van het schilderij van die avond. Aan het einde van de twee uur durende sessie heeft iedere deelnemer een kunstwerk gemaakt waar hij of zij trots op kan zijn. “Het schilderij wordt door de deelnemer meegenomen en we verwachten dat er vele woningen zullen worden opgevrolijkt door deze meesterwerken”, vervolgt Mulder.

Twee studio's

Paintfest is bijna iedere dag open. Alle evenementen staan vermeld op de website www.paintfest.com. Natuurlijk is Paintfest ook geopend voor vrijgezellenfeesten, bedrijfsevenementen of privéfeesten. Er zijn twee studio’s gevestigd bij Paintfest aan de Wibautstraat. Er kunnen daardoor tegelijkertijd twee verschillende schilderijen worden gerealiseerd.

De locatie aan de Wibautstraat is gekozen omdat er veel jonge mensen wonen. Paintfest richt zich op deze doelgroep. Een avondje uit bij Paintfest is weer eens iets anders dan een avondje kroeg of een bioscoopbezoek. De Paintfest studio’s aan de Wibautstraat zijn goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer. Het metrostation is zeer nabij gelegen.

Sarah van Soelen

Tijdens de Grand Opening op zaterdag 1 oktober zal Sarah van Soelen meeschilderen. In de andere studio zal tijdens de Grand Opening Robin Singels, stijlicoon uit Amsterdam, meeschilderen. Singels weet als geen ander wat er speelt in het Amsterdamse uitgaanscircuit en zal Paintfest goed uittesten. Robin legt graag haar outfits vast op Instagram en zal dat ook vanuit de Paintfest studio doen.

De schilderijen die door Robin en Sarah worden gemaakt zullen eerst bij Paintfest aan de Wibautstraat worden tentoongesteld. Daarna zullen ze op een online veiling worden verkocht. De opbrengst zal worden gedoneerd aan de Hersenstichting.

Door: Nationale Recreatiegids
Afbeelding: Paitnfest