Boekenweekgeschenk 2023 wordt geschreven door Lize Spit

Lize Spit en Raoul de Jong zijn uitgeroepen tot auteurs van de Boekenweek van 2023. Spit, afkomstig uit België, schrijft het Boekenweekgeschenk en De Jong neemt het Boekenweekessay voor zijn rekening, heeft boekenkoepel CPNB dinsdag bekendgemaakt.

Het thema van de 88e Boekenweek, die plaatsheeft van 11 tot en met 19 maart, is Ik Ben Alles. Volgens directeur Eveline Aendekerk van CPNB is dat "een thema dat ertoe doet, omdat in tijden van polarisatie boeken voor verbinding kunnen zorgen". "We zijn enorm vereerd dat deze twee geweldige auteurs de Boekenweek in 2023 willen dragen, want zij zijn beiden alom geprezen en geliefd en representeren een nieuwe generatie schrijvers die de literaire wereld veroveren."

Spit zegt vereerd te zijn het Boekenweekgeschenk te mogen schrijven. "Eerder dit jaar werd me de vraag gesteld of ik het Boekenweekgeschenk zou willen schrijven, en nadat ik achteroverviel van verbazing, heb ik natuurlijk meteen ja gezegd. Het was het leukste geheim dat ik ooit heb moeten bewaren."

Door: ANP