Andy Griffiths van populaire 'Boomhut-reeks' komt naar Boekenweek

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Andy Griffiths, een van de schrijvers van de onder kinderen immens populaire boekenserie De Waanzinnige Boomhut, komt begin oktober naar Nederland. De Australische schrijver zal enkele dagen door Nederland toeren en diverse kinderboekwinkels aandoen in onder andere Haarlem, Maastricht, Den Haag en Utrecht.

De tour duurt van 5 tot en met 7 oktober. Griffiths zal op 5 oktober ook aanwezig zijn bij de aftrap van de Kinderboekenweek in 's Graveland, waar het koor van Kinderen voor Kinderen optreedt. De schrijvers van de reeks De waanzinnige boomhut schreven afgelopen jaar het Kinderboekenweekgeschenk.

Minecraft

Boekenkoepel CPNB lanceert volgende week een project in de game Minecraft om lezen onder de aandacht van jonge gamers te krijgen. In de populaire virtuele community, die wereldwijd 140 miljoen gebruikers heeft, wordt dan een 'Waanzinnige boomhut-challenge' toegevoegd. Kinderen kunnen allerlei opdrachten vervullen rond deze challenge. Ondertussen worden zij ook gestimuleerd om meer te gaan lezen.

Een eerder project van CPNB heeft aangetoond dat dit spelenderwijs motiveren van lezen in een digitale omgeving zijn vruchten afwerpt.

Door: ANP