Shortlist kanshebbers Jan Wolkers Prijs bekend gemaakt

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Nog vijf boeken zijn in de race voor de prijs voor het beste Nederlandse natuurboek, de Jan Wolkers Prijs. Die shortlist is zondagochtend bekend gemaakt in het BNNVARA-programma Vroege Vogels (NPO Radio 1).

Er waren meer dan 140 boeken ingestuurd, die zijn verschenen tussen 1 juni 2021 en 1 juni dit jaar. Dat waren onder meer veldgidsen, kinderboeken, poëziebundels, naslagwerken en romans. De winnaar wordt zondag 23 oktober bekendgemaakt in de uitzending van Vroege Vogels.

De vijf genomineerden zijn: Het lied van de spreeuw (Octavie Wolters); Wolven op het ruiterpad (Tijs Goldschmidt); Jac. P. Thijsse; Nu ga ik er eens op uit (Marga Coesèl); Verhalen van de fladdertak (Margaretha van Andel) en De vogel en de componist (Fernand Rochette).

Tiende editie

De Jan Wolkers Prijs is een initiatief van Vroege Vogels, het Wereld Natuur Fonds en de Volkskrant. Dit is de tiende keer dat de prijs (5000 euro en een tekening van de winnaar) wordt uitgereikt. De jury bestaat uit Karina Wolkers, Allard Stapel (Wereld Natuur Fonds), Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) en Daniel Gulpers (Vroege Vogels).

Door: ANP