Peter Faber heeft eerste expositie van eigen schilderwerk

Acteur Peter Faber presenteert zichzelf zondag voor het eerst op een grote expositie als schilder. De 78-jarige artiest exposeert de komende twee maanden een veertigtal werken in galerie Mariartho in Velserbroek.

Faber heeft zich sinds 2019 vooral toegelegd op het schilderen. Hij heeft een atelier in Amsterdam waar hij naar eigen zeggen vooral "kleurenexplosies" schildert. Faber werkt het liefst met acrylverf op canvas.

Stichting

Het geld dat hij verdient met de schilderijen gaat naar de Peter Faber Stichting. Met de organisatie probeert de kunstenaar jongeren met een achterstand in de samenleving en (ex)gedetineerden "de switch te laten maken van destructieve naar creatieve energie". Daarnaast heeft de stichting een project ontwikkeld voor kwetsbare schoolkinderen om te voorkomen dat deze van het rechte pad afdwalen.

Als acteur is Faber onder meer bekend van grote bioscoophits als Soldaat van Oranje, Schatjes! en Mama is boos!. Zijn laatste grote filmrol dateert van 2018 als een dementerende vader in de tragikomedie Taal is zeg maar echt mijn ding.

Door: ANP