Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Metropole Orkest: niet lang hoeven nadenken over samenwerking Robbie Williams

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Metropole Orkest: niet lang hoeven nadenken over samenwerking Robbie Williams
Directeur Jan Geert Vierkant van het Metropole Orkest kon het bijna niet geloven toen hij hoorde dat zij het orkest op het nieuwste album van Robbie Williams mochten zijn. "Ik stond op de Vismarkt in Groningen toen ik erover werd gebeld en liet van schrik mijn haring vallen", vertelt de orkestbaas in gesprek met het ANP.

Het telefoontje kwam van Jules Buckley, de honorair dirigent van het Metropole Orkest. Hij vertelde dat Williams ter ere van zijn 25-jarig bestaan als soloartiest zijn grootste hits met het Nederlandse ensemble zou willen opnemen. Lang hoefde Vierkant daar niet over na te denken. "Nee, dit was echt wat je noemt een no-brainer. Het komt weleens voor dat we twijfelen bij een voorstel, maar dit was zo duidelijk. Hier hadden we alles voor afgezegd."

Voor XXV, zoals de jubileumplaat die vrijdag verschijnt heet, speelde het Metropole Orkest nieuwe versies in van de grote hits als Angels, Supreme, Kids en Let Me Entertain You. Ook staan er enkele nieuwe tracks van de Brit op XXV. De helft van de in totaal 25 nummers op de plaat zijn gedirigeerd door Buckley, de andere helft door Steve Sidwell, een componist die al vaker met Williams werkte.

Geen ontmoeting

De opnames voor de jubileumplaat vonden in april 2021 plaats in de grootste studio van het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. Hoewel het de bedoeling was dat Williams daar bij aanwezig was, is het daar uiteindelijk niet van gekomen, vertelt Vierkant. "Mede door de coronasituatie was dat heel moeilijk en is dat niet gelukt. Gelukkig staat de techniek voor niets en hebben we uiteindelijk samen met zijn zang het album af kunnen maken. Maar jammer is het wel. Iedereen had zich er natuurlijk enorm op verheugd!"

Maar voor het orkest is er nog een kans om de beroemde Brit te ontmoeten. "Robbie heeft gezegd dat hij in 2023 wel in Nederland wil optreden, maar hoe, wat, waar en vooral met wie is nog onbekend. Het staat hem natuurlijk vrij om dat met zijn eigen band te doen, maar als het met een ander orkest is zullen we hem dat niet vergeven", lacht Vierkant. "Het is niet in onze hand, zijn management gaat over de concerten, maar als het aan ons ligt willen we heel graag samen met hem de nieuwe varianten van zijn liedjes ten gehore brengen", besluit de orkestdirecteur.

Door: ANP

30 mei '24 (12:08)

Investering in breder kunst- en cultuuraanbod door provincie Noord-Brabant

De provincie Noord-Brabant gaat de komende jaren extra investeren in kunst en cultuur. Met deze investering wil de provincie een diverser en toegankelijker cultureel aanbod realiseren voor alle inwoners, zo meldt de provincie op haar website.

30 mei '24 ( 8:30)

Vrijdagavond op NPO 2 voor Sven Kockelmann

Sven Kockelmann neemt de vrijdagavond voor zijn rekening op NPO 2. Dat meldt de NPO. Hij presenteert vanaf dit najaar het WNL-programma De Politieke Vrijdag. De zender wil op NPO 1 op de late vrijdagavond "iets lichtvoetiger het weekend in gaan", met dit najaar onder andere de dramaserie Ten minste houdbaar tot, een programma over Dolly Parton en de MAX PubQuiz.

29 mei '24 (10:37)

Subsidie van 700.000 euro voor onderhoud historische Noord-Hollandse molens

De provincie Noord-Holland stelt ruim 7 ton subsidie beschikbaar voor het onderhoud aan historisch windmolens met een monumentenstatus, meldt de provincie.

29 mei '24 ( 9:10)

Kamer wil vergunning NPO met een jaar verlengen, omroep oppert zorgvuldig proces

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil de vergunning van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) met slechts een jaar verlengen. Een motie van die strekking van de VVD kreeg dinsdag steun van NSC, PVV, BBB, JA21 en FVD.

29 mei '24 ( 8:47)

Monument voor Peter R. de Vries in Amsterdam onthuld op 15 juli

Het monument voor Peter R. de Vries in Amsterdam wordt op 15 juli om 15.00 uur onthuld. Dat bevestigt de gemeente Amsterdam na berichtgeving van RTL Boulevard. Op 15 juli is het drie jaar geleden dat de misdaadverslaggever overleed.

28 mei '24 (12:14)

Valérie Drost neemt leiding over Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum

Valérie Drost wordt de nieuwe directeur-bestuurder van het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum. Dit heft de Raad van Toezicht vandaag bekendgemaakt. Zij volgt per 1 september Aad Meinderts op, die met pensioen gaat. Drost is, na Gerrit Borgers, Anton Korteweg en Meinderts, pas de vierde directeur van het in 1953 opgerichte museum, meldt het Literatuurmuseum.

28 mei '24 (10:49)

Fotograaf Erwin Olaf ontvangt postuum diversiteitsprijs

Fotograaf Erwin Olaf heeft maandagavond postuum een Winq Diversity Award gewonnen voor zijn jarenlange inzet en activisme voor de regenbooggemeenschap. De prijzen van het enige queer magazine van Nederland werden uitgereikt in het Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Olaf overleed in september op 64-jarige leeftijd.

28 mei '24 ( 8:53)

Onderzoek naar beheer rijkscollectie musea, ook Paleis Het Loo

De Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed start met een langlopend onderzoek naar het beheer van de rijkscollectie door musea, waaronder door Paleis het Loo. Dat meldt de inspectie maandag.

27 mei '24 (11:44)

Koning opent in juni vernieuwd museum Hermitage in Amsterdam

Koning Willem-Alexander opent op dinsdagmiddag 18 juni in Amsterdam het H'ART Museum, voorheen bekend als de Hermitage. Tegelijk met de opening van het museum opent de koning ook de eerste grote tentoonstelling, Kandinsky, een samenwerking tussen H'ART Museum en Centre Pompidou in Parijs.

27 mei '24 ( 9:49)

Na 20 jaar duikt gestolen schilderij Westfries Museum op in Polen

Bijna twintig jaar na de kunstroof in het Westfries Museum duikt het schilderij ‘Rebecca en Eliëzer’ van de Hoornse schilder Jan Linsen op in Polen. De Poolse politie trof het schilderij aan tijdens een inval in een appartement in Krakau. Deze bleek in handen te zijn van een man met Oekraïense nationaliteit. Het museum is erg blij dat het schilderij is teruggevonden. Directeur Ad Geerdink: “Dit sterkt ons in de overtuiging dat de nu nog missende 18 kunstwerken ooit ook weer in het museum te zien zullen zijn.”