Gezondheid bassist Two Door Cinema Club te slecht voor reizen, tour geannuleerd

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Two Door Cinema Club heeft zijn aanstaande tournee door Europa geannuleerd. De Noord-Ierse band laat weten dat besluit te hebben moeten nemen vanwege "een ongeneeslijke auto-immuunziekte" waar de 33-jarige bassist Kevin Baird aan lijdt. De groep zou op 1 en 2 oktober optreden in Amsterdam.

In een bericht op sociale media gaf de bassist van de bekende indierockband donderdagavond laat uitleg over de beslissing. Hij schrijft daarin onder meer dat de optredens die de band afgelopen zomer gaf te zwaar voor hem zijn geweest. In samenspraak met zijn artsen is nu besloten om de tour te laten schieten en een operatie te ondergaan. Daarbij zal een aangetast orgaan worden verwijderd, waardoor de ziekte beter beheersbaar zal zijn, schrijft Baird.

Wachten op herstel

Over of en wanneer hij weer op zou kunnen treden met de band, kan hij vooralsnog geen duidelijkheid geven. "Zoals het er nu uitziet, is het medische advies dat ik heb gekregen dat we moeten afwachten hoe het herstel na mijn operatie verloopt." Baird besluit zijn bericht met een dankwoord aan zijn bandgenoten Alex Trimble en Sam Halliday en aan fans voor hun steun. "Dank aan jullie allemaal voor het zijn van de beste fans ter wereld".

Two door Cinema Club werd in 2007 opgericht en bracht sindsdien vijf studioalbums uit. Het laatste exemplaar, Keep On Smiling, verscheen vorige week.

Door: ANP