Roddelpraat sleept John de Mol voor de rechter

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Jan Roos en Dennis Schouten willen John de Mol alsnog voor de rechter slepen. De makers van de online videoserie Roddelpraat willen dat De Mol onder ede wordt gehoord over de mishandelingszaak die tegen zijn zoon Johnny de Mol is aangespannen. Ook willen ze dat Johnny en zijn ex Shima Kaes worden opgeroepen om te getuigen, hebben Roos en Schouten woensdag bekendgemaakt.

In april eiste John de Mol een rectificatie van Roddelpraat, nadat Schouten en Roos in hun online programma uitspraken hadden gedaan over de mediamagnaat. In een van hun uitzendingen zeiden zij "bewijs" te hebben dat de familie De Mol 5000 euro zou hebben betaald aan getuigen in de mishandelingszaak die Shima Kaes tegen haar ex Johnny de Mol heeft aangespannen. Dat is volgens John de Mol niet waar.

Nadat Schouten en Roos het verhaal uit de bewuste uitzending hadden gehaald en het artikel van hun website hadden verwijderd, eiste John de Mol 55.000 euro. Daarnaast liet hij via zijn advocaat weten het verdienmodel van het roddelprogramma "onaantrekkelijk" te willen maken.

Gevaar

In eerste instantie wilde Roddelpraat niet tegen De Mol procederen, mede omdat "procederen tegen een miljardair heel lang gaat duren en veel geld gaat kosten". Ook deden ze een stap terug omdat er "misschien wel mensen in gevaar" zouden komen. Dat ze nu toch naar de rechter stappen, komt omdat Roos en Schouten naar eigen zeggen "een lijst met getuigen in handen hebben". In de zaak eisen de twee onder meer een schadevergoeding vanwege reputatieschade.

De presentatoren "zien de zaak met vertrouwen tegemoet". In de nieuwste aflevering van Roddelpraat van 18.00 uur gaan Schouten en Roos verder in op de zaak.

Door: ANP