Zangeres Glennis Grace werd door vluchtelingen hartelijk ontvangen

Glennis Grace werd zondag in Ter Apel hartelijker onthaald door de vluchtelingen zelf dan door andere hulporganisaties. Dat deelt de zangeres maandag op Instagram. Zij reageert hiermee op de kritiek van professionele instellingen die zeggen dat spontane hulpacties van particulieren zorgen voor veel troep op het terrein van het aanmeldcentrum.

Grace richt haar betoog vooral aan de organisatie MiGreat, die in een post online stelde dat de zangeres "spullen die niet noodzakelijk waren dumpte". Dit ziet Glennis anders. "Wat een lef hebben jullie zeg!!" foetert de zangeres op Instagram Stories. "Wij weten gelukkig beter. Zo hartelijk werden we namelijk niet ontvangen door jullie. Gelukkig wel door de vluchtelingen en dat is alles wat telt voor ons. Ik kan nog meer zeggen als ik wil, maar laat het hierbij. Je doet het nooit goed."

Aanhanger vol met spullen 

De zangeres arriveerde zondag met zeven auto's en een aanhanger vol met onder meer speelgoed, kleding en hygiënische producten. Ze deelde samen met haar vriendengroep spullen uit en maakte een praatje met de mensen die deze in ontvangst namen. Grace en haar vrienden deelden de spullen uit te midden van vrijwilligers van andere initiatieven die hetzelfde aan het doen waren.

Grace riep haar Instagramvolgers eerder op om een bijdrage te leveren en spullen te doneren.

Door: ANP