Bizar: het duo Nick & Simon stopt ermee na zeventien jaar

Door Redactie Nationale recreatiegids
4 min
Met het einde aan de muzikale samenwerking tussen Nick & Simon is Nederland een van zijn bekendste duo's kwijt. De Volendammers maakten vrijdag bekend zich na zeventien jaar te willen gaan richten op "al langer gekoesterde solo-aspiraties". Fans kunnen zich nog opmaken voor enkele afscheidsconcerten volgend jaar en een verzamelalbum, maar daarna is het klaar.

Nick Schilder en Simon Keizer, beiden 38, leerden elkaar kennen op school en begonnen samen muziek te maken. In 2006 brak het duo door bij het grote publiek dankzij de reallifesoap van goede vriend Jan Smit. In datzelfde jaar scoorden de zangers hits met nummers als Steeds Weer, De Soldaat en Verloren. Hun debuutalbum Nick & Simon schopte het tot een zesde plek in de Album Top 100.

Tien albums

In de jaren daarna wisten de mannen met tien albums bovenaan de charts te komen. Singles als Julia, Rosanne, Pak Maar M'n Hand, Kijk Omhoog en Hoe Lang? werden grote hits.

Idolen

In 2020 verscheen het recentste album van Nick & Simon en dat is een bijzondere voor ze. Voor het album NSG lieten de artiesten zich inspireren door hun idolen Simon & Garfunkel en schreven Nederlandse liedjes als eerbetoon. Over dat Amerikaanse duo maakten ze ook een documentaire.

Niet de enige muziekserie

Dat was overigens niet de enige muziekserie die de heren maakten. Zo volgden de camera's Nick en Simon terwijl ze in onder meer Amerika en op de Cariben carrière proberen te maken en maakten ze een portret van ABBA. Eerder coachten ze samen in meerdere seizoenen van The Voice of Holland en The Voice Kids.

Blijven programma's maken

Kijkers hoeven geen afscheid te nemen van Nick & Simon als televisieduo. De twee zullen samen programma's blijven maken. Voor SBS6 presenteren de zangers samen het programma Onmogelijke Duetten en bij de NPO zijn ze te zien met de serie De 3 sterren camping. Over de rest van hun plannen vertellen Nick & Simon maandag bij Eva Jinek.

Door: ANP