Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Bizar: het duo Nick & Simon stopt ermee na zeventien jaar

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Bizar: het duo Nick & Simon stopt ermee na zeventien jaar
Met het einde aan de muzikale samenwerking tussen Nick & Simon is Nederland een van zijn bekendste duo's kwijt. De Volendammers maakten vrijdag bekend zich na zeventien jaar te willen gaan richten op "al langer gekoesterde solo-aspiraties". Fans kunnen zich nog opmaken voor enkele afscheidsconcerten volgend jaar en een verzamelalbum, maar daarna is het klaar.

Nick Schilder en Simon Keizer, beiden 38, leerden elkaar kennen op school en begonnen samen muziek te maken. In 2006 brak het duo door bij het grote publiek dankzij de reallifesoap van goede vriend Jan Smit. In datzelfde jaar scoorden de zangers hits met nummers als Steeds Weer, De Soldaat en Verloren. Hun debuutalbum Nick & Simon schopte het tot een zesde plek in de Album Top 100.

Tien albums

In de jaren daarna wisten de mannen met tien albums bovenaan de charts te komen. Singles als Julia, Rosanne, Pak Maar M'n Hand, Kijk Omhoog en Hoe Lang? werden grote hits.

Idolen

In 2020 verscheen het recentste album van Nick & Simon en dat is een bijzondere voor ze. Voor het album NSG lieten de artiesten zich inspireren door hun idolen Simon & Garfunkel en schreven Nederlandse liedjes als eerbetoon. Over dat Amerikaanse duo maakten ze ook een documentaire.

Niet de enige muziekserie

Dat was overigens niet de enige muziekserie die de heren maakten. Zo volgden de camera's Nick en Simon terwijl ze in onder meer Amerika en op de Cariben carrière proberen te maken en maakten ze een portret van ABBA. Eerder coachten ze samen in meerdere seizoenen van The Voice of Holland en The Voice Kids.

Blijven programma's maken

Kijkers hoeven geen afscheid te nemen van Nick & Simon als televisieduo. De twee zullen samen programma's blijven maken. Voor SBS6 presenteren de zangers samen het programma Onmogelijke Duetten en bij de NPO zijn ze te zien met de serie De 3 sterren camping. Over de rest van hun plannen vertellen Nick & Simon maandag bij Eva Jinek.

Door: ANP

24 mei '24 ( 8:45)

Ook cultuursector maakt zich op voor actie tegen mogelijke btw-verhoging

Ook de kunst- en cultuursector komt in actie tegen de aangekondigde mogelijke btw-verhoging op culturele goederen en diensten. Dat laat belangenorganisatie Kunsten '92 weten aan het ANP. De campagne gaat volgende week live. Aan de vorm daarvan wordt op dit moment hard gewerkt, aldus de organisatie.

23 mei '24 (11:33)

Kluun gaat met 'Help, ik heb een puber' het theater in

Kluun komt na zijn boek Help, ik heb een puber! en podcast ook met een theatervoorstelling over pubers. De schrijver staat vanaf september in zalen door het hele land.

23 mei '24 (10:28)

Nieuwe coalitieakkoord 2024: invloed op de Nederlandse cultuursector

Het nieuwe coalitieakkoord van 2024 brengt belangrijke veranderingen met zich mee voor de Nederlandse cultuursector. Het akkoord bevat zowel positieve als negatieve maatregelen die de sector diepgaand zullen beïnvloeden. Hieronder een gedetailleerd overzicht van wat de cultuursector kan verwachten.

22 mei '24 (10:49)

Gemeente Arnhem geeft ruim half miljoen uit voor impuls jongerencultuur

Cultuurinitiatieven die zich bezig houden met het ontwikkelen van talent van jongeren in de gemeente Arnhem kunnen rekenen op een gemeentelijke subsidie. Arnhem trekt hier 589.400 euro voor uit. Met deze Impuls Jongerencultuur 2023-2024 kunnen Arnhemse initiatieven jongeren ondersteunen met lessen, ruimtes en creatieve ontwikkeling, meldt de gemeente.

22 mei '24 ( 9:23)

Boekenbranche onderneemt actie tegen mogelijke btw-verhoging

De boekensector komt in actie tegen de mogelijke btw-verhoging op boeken. Volgens koepelorganisaties leidt die tot een "forse prijsverhoging" en maakt het boeken minder toegankelijk. De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), Groep Algemene Uitgevers (GAU) en Koninklijke Boekverkopersbond (KBb) beginnen gezamenlijk een petitie en campagne, laat een woordvoerder van CPNB weten.

22 mei '24 ( 8:55)

Jamai weer terug theater in met ode aan Elton John

Jamai keert later dit jaar terug in theaters door het land met zijn eerbetoon aan Elton John. De reprise van zijn I'm Still Standing-tournee begint op 19 oktober.

21 mei '24 (14:47)

Annabel-zanger Hans de Booij stopt met optreden om gezondheidsklachten

Hans de Booij neemt om gezondheidsredenen afscheid van het podium. De Annabel-zanger vertelt aan De Telegraaf dat hij door fysieke klachten niet meer langdurig kan optreden.

21 mei '24 (11:00)

Altijd al eens jouw eigen kunst in het museum willen zien?

In het nieuwe ‘Tussen Kunst en Niets’ roept radiomaker Wijnand Speelman tijdens zijn programma Wijnand in de Ochtend amateurkunstenaars op om hun werken te delen met de dj. Het mooiste kunstwerk is deze zomer namelijk te zien in het Groninger Museum, meldt 3FM.

21 mei '24 (10:34)

Rick Engelkes na 7 jaar weer terug in theater

Rick Engelkes keert in oktober na zeven jaar afwezigheid terug in het theater. De acteur produceert de voorstelling Murder on the Nile en speelt een van de rollen, maakt zijn bedrijf REP Entertainment dinsdag bekend.

21 mei '24 (10:26)

Eenmalig festival ter vervanging van Tong Tong Fair

Mensen die zich hadden verheugd op een bezoekje aan de Tong Tong Fair in Den Haag werden vorige week teleurgesteld door het nieuws dat het Indische festival het hoofd niet boven het financiële water kon houden. Nu is er weer goed nieuws: er wordt een eenmalig festival georganiseerd ter vervanging van de Tong Tong Fair: Pasar Siang Keci. Het festival wordt georganiseerd op 1 juni in Voorburg. Dit is in hetzelfde weekend als een ander alternatief festival voor de Tong Tong Fair, de Pasar Indonesia. Deze is in hetzelfde weekend te bezoeken, 1 en 2 juni, in De Broodfabriek in Rijswijk, meldt Omroep West.