Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Maxime Meiland durfde trouwjurk niet te laten maken in 'Heb ik wat van je aan?'

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Maxime Meiland durfde trouwjurk niet te laten maken in 'Heb ik wat van je aan?'
Het ging Maxime Meiland een stapje te ver om haar trouwjurk door de deelnemers aan het nieuwe Net5-modeprogramma Heb ik wat van je aan? te laten ontwerpen. Voor de avondjurk voor de grote dag mochten de mode-ontwerpers dan wel weer losgaan, al had de - toen nog - aanstaande bruid ook daarvoor wel wat eisen, vertelt Meiland in gesprek met het ANP.

"Nee, ik dacht gelijk, die trouwjurk gaan we niet doen, hoor. Ik ben daar al zo moeilijk mee, laat staan bij m'n eigen bruiloft!" lacht Meiland. De jurk voor het feest 's avonds vond ze dan een veiliger idee, al zaten ook daar wel wat voorwaarden aan. "De jurk moest sowieso lekker zitten. En een beetje zwieren, maar ook kort zijn. Ik had dat op Pinterest weleens gezien, van die leuke korte trouwjurkjes. En dus wel wit, maar niet te stijf", somt de dochter van realitysterren Martien en Erica op. "En hij mocht ook niet te bloot zijn, dus geen heel diep decolleté, daar hou ik niet van."

Met de resultaten uit het programma, waarin vanaf woensdag wekelijks een paar ontwerpers aan de slag gaan voor een bekende Nederlander, was de 26-jarige Meiland heel erg verrast, zegt ze. "Ik dacht: jeetje, wat zijn ze allemaal verschillend! En ze waren ook niet allemaal kort, zoals ik eigenlijk had gevraagd. Maar er was er eentje die er gelijk uitsprong. En dat kan ik dan op zo'n moment ook niet voor me houden. Is misschien niet zo leuk voor de spanning van het programma, maar ik was gewoon heel enthousiast!"

Doorpas 

De bekende deelnemers aan het Net5-programma - naast Meiland doen ook onder anderen Bridget Maasland, Heleen van Royen en Giovanca Ostiana mee - mogen allemaal iemand meenemen naar de doorpas van de ontwerpen. Maxime koos voor haar hele familie. "Ik had m'n vader, m'n moeder, m'n zus en ook m'n schoonmoeder meegenomen. Ja, die heeft wel smaak hoor, die weet wel wat mij leuk staat of niet", zegt Maxime over de moeder van Leroy. "En als mijn vader zegt: dat staat je verschrikkelijk, dan doe ik het ook niet."

Geen pers bij bruiloft 

De bruiloft, die inmiddels enkele weken geleden plaatsvond, was een hot topic in de showbizzmedia. Er werd bij het kasteel dan ook van een afstandje gefilmd en gefotografeerd door media die niet uitgenodigd waren. "Wij vonden dat echt niet leuk", blikt Maxime terug. "Toen Leroy me ten huwelijk had gevraagd, zeiden we al: prima als de ploeg van Chateau Meiland straks bij de bruiloft is, maar verder liever geen pers. En dan staan ze er toch. Ik kan daar heel slecht tegen. Ik geef al zoveel, dan had ik graag gezien dat onze grote dag toch een beetje privé was gebleven."

Leroy Molkenboer 

De aanloop naar de bruiloft van Maxime en haar Leroy Molkenboer, die ooit werkte als cameraman voor Chateau Meiland, is vanaf volgende week maandag te volgen in een nieuw seizoen van Chateau Meiland bij SBS6. "Dit keer is Leroy daardoor ook veel meer in beeld, heel leuk. Je ziet ons sparren over de bruiloft, naar dansles gaan, taarten proeven en natuurlijk de jurk uitzoeken. Wanneer de bruiloft te zien is? Ik denk ergens aan het einde, dus nog even geduld!"

Door: ANP 

30 mei '24 (12:08)

Investering in breder kunst- en cultuuraanbod door provincie Noord-Brabant

De provincie Noord-Brabant gaat de komende jaren extra investeren in kunst en cultuur. Met deze investering wil de provincie een diverser en toegankelijker cultureel aanbod realiseren voor alle inwoners, zo meldt de provincie op haar website.

30 mei '24 ( 8:30)

Vrijdagavond op NPO 2 voor Sven Kockelmann

Sven Kockelmann neemt de vrijdagavond voor zijn rekening op NPO 2. Dat meldt de NPO. Hij presenteert vanaf dit najaar het WNL-programma De Politieke Vrijdag. De zender wil op NPO 1 op de late vrijdagavond "iets lichtvoetiger het weekend in gaan", met dit najaar onder andere de dramaserie Ten minste houdbaar tot, een programma over Dolly Parton en de MAX PubQuiz.

29 mei '24 (10:37)

Subsidie van 700.000 euro voor onderhoud historische Noord-Hollandse molens

De provincie Noord-Holland stelt ruim 7 ton subsidie beschikbaar voor het onderhoud aan historisch windmolens met een monumentenstatus, meldt de provincie.

29 mei '24 ( 9:10)

Kamer wil vergunning NPO met een jaar verlengen, omroep oppert zorgvuldig proces

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil de vergunning van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) met slechts een jaar verlengen. Een motie van die strekking van de VVD kreeg dinsdag steun van NSC, PVV, BBB, JA21 en FVD.

29 mei '24 ( 8:47)

Monument voor Peter R. de Vries in Amsterdam onthuld op 15 juli

Het monument voor Peter R. de Vries in Amsterdam wordt op 15 juli om 15.00 uur onthuld. Dat bevestigt de gemeente Amsterdam na berichtgeving van RTL Boulevard. Op 15 juli is het drie jaar geleden dat de misdaadverslaggever overleed.

28 mei '24 (12:14)

Valérie Drost neemt leiding over Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum

Valérie Drost wordt de nieuwe directeur-bestuurder van het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum. Dit heft de Raad van Toezicht vandaag bekendgemaakt. Zij volgt per 1 september Aad Meinderts op, die met pensioen gaat. Drost is, na Gerrit Borgers, Anton Korteweg en Meinderts, pas de vierde directeur van het in 1953 opgerichte museum, meldt het Literatuurmuseum.

28 mei '24 (10:49)

Fotograaf Erwin Olaf ontvangt postuum diversiteitsprijs

Fotograaf Erwin Olaf heeft maandagavond postuum een Winq Diversity Award gewonnen voor zijn jarenlange inzet en activisme voor de regenbooggemeenschap. De prijzen van het enige queer magazine van Nederland werden uitgereikt in het Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Olaf overleed in september op 64-jarige leeftijd.

28 mei '24 ( 8:53)

Onderzoek naar beheer rijkscollectie musea, ook Paleis Het Loo

De Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed start met een langlopend onderzoek naar het beheer van de rijkscollectie door musea, waaronder door Paleis het Loo. Dat meldt de inspectie maandag.

27 mei '24 (11:44)

Koning opent in juni vernieuwd museum Hermitage in Amsterdam

Koning Willem-Alexander opent op dinsdagmiddag 18 juni in Amsterdam het H'ART Museum, voorheen bekend als de Hermitage. Tegelijk met de opening van het museum opent de koning ook de eerste grote tentoonstelling, Kandinsky, een samenwerking tussen H'ART Museum en Centre Pompidou in Parijs.

27 mei '24 ( 9:49)

Na 20 jaar duikt gestolen schilderij Westfries Museum op in Polen

Bijna twintig jaar na de kunstroof in het Westfries Museum duikt het schilderij ‘Rebecca en Eliëzer’ van de Hoornse schilder Jan Linsen op in Polen. De Poolse politie trof het schilderij aan tijdens een inval in een appartement in Krakau. Deze bleek in handen te zijn van een man met Oekraïense nationaliteit. Het museum is erg blij dat het schilderij is teruggevonden. Directeur Ad Geerdink: “Dit sterkt ons in de overtuiging dat de nu nog missende 18 kunstwerken ooit ook weer in het museum te zien zullen zijn.”