Ontdek de geschiedenis van de Maasdelta per fiets

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
In het Stedelijk Museum Schiedam loopt een tentoonstelling over de geschiedenis van de Maasdelta. Om de historische beleving van dit eeuwenoude landschap meer naar boven te brengen bedacht het Museum een bijpassende fietstocht met een meeslepende route. Dit meldt Indebuurt Schiedam.

Kunst van de Maasdelta

Voor bezoekers die van een minder inspannend museumbezoek houden is de tentoonstelling ook gewoon in het museum te bewonderen. Centraal staan kunstwerken van het Maasdelta-landschap. Tijdens de fietstocht komen bezoekers langs de vergezichten die inspiratie boden voor de artiesten. In totaal is de rit welgeteld 33 kilometer dus het is belangrijk dat bezoekers goed ter been zijn en zich voorbereiden op een lange dag.

Trekpleisters

Onderweg komen ze langs horecagelegenheden en natuurgebieden. Tijdens de route is er uiteraard alle tijd om ook deze faciliteiten te ontdekken. De fietstocht gaat langs traditionele Hollandse weides en molens. Toeristische trekpleisters zoals Huis te Riviere, de Broekpolder en het Oud-Overschie museum zijn niet te missen. Volg deze website voor meer informatie over de kaart en tickets.

Door: Nationale Recreatiegids