Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Irene Moors denkt door nieuwe romkom vaker terug aan jeugdliefde

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Irene Moors denkt door nieuwe romkom vaker terug aan jeugdliefde
Irene Moors heeft een nieuwe filmrol te pakken: in Hart op de juiste plek speelt ze de rol van moeder Kristien. In de film speelt jeugdliefde een belangrijke rol, wat Moors best een beetje aan het denken heeft gezet. "Ik ben heel gelukkig getrouwd met Barry", zegt ze tegen het ANP. "Maar ik ben wel wat vaker terug gaan denken aan vroeger: hoe zou dat nu zijn geweest?"

Moors was 15 toen ze haar eerste vriendje kreeg, maar inmiddels is ze al ruim twintig jaar getrouwd met haar liefde Barry. In de film heeft Moors, of eigenlijk haar personage Kristien, echter een andere liefde: de buurman, gespeeld door Chris Tates. "Dat vond ik stiekem wel heel erg leuk, dat ik voor mijn werk even mocht knuffelen met Chris", vertelt de 55-jarige actrice lachend. "Barry vindt dat niet erg hoor, want het is voor werk. Er is dan helemaal geen jaloezie." Lachend: "Maar het moet natuurlijk niet maanden duren."

De actrice, onder meer bekend van Telekids en De TV Kantine, nam haar dochter Rosalie mee naar de première. "In de film heb ik een dochter van in de 20. Daar kon ik mij perfect in verplaatsen, want mijn eigen dochter is ook zo oud." Toch vindt Moors zichzelf als moeder niet op haar personage lijken, maar juist eerder op haar eigen moeder. "Mijn eigen moeder was altijd heel bezorgd. Ik had als jonge meid ook een turbulent liefdesleven en werd dan getroost met eten. Natuurlijk ben ik ook wel zorgzaam, maar mijn eigen dochter is enorm zelfstandig." Dochter Rosalie was enorm trots op haar moeder, zo vertelt Moors tot haar grote opluchting. "Ze pakte mijn hand, kneep erin en vertelde me hoe knap ze het vond. Dat vond ik zo fijn."

Haar rol in Hart op de juiste plek, vanaf 18 augustus te zien, was de eerste écht serieuze rol voor Moors. Eerder speelde ze vooral "komische rollen", zo noemt ze dat zelf. Of dergelijke serieuze rollen er in de toekomst vaker inzitten, ziet ze vanzelf. "Ik beoordeel het per keer, want zo leef ik ook. Het belangrijkste vind ik dat ik dicht bij mezelf blijf."

Door: ANP 

23 februari '24 (10:36)

Buitenaardse tentoonstelling van kunstenaar Bram Reijnders

Dat de Eindhovense kunstenaar Bram Reijnders graag naar het buitenland reist om zijn werk te presenteren. Nu is zijn werk echter te zien op een plek waar weinig mensen zullen komen. Maar daar is het werk dan ook niet voor bestemd. Donderdagnacht vertrok een raket, gelanceerd door Elon Musk en NASA. Daar zat ook een kunstwerk van Reijnders bij. Hij hoopt dat deze straks wordt bewonderd door ruimtewezens, meldt Omroep Brabant. 

23 februari '24 ( 8:51)

Vierde seizoen Project Rembrandt verschijnt eind maart op de buis

Het vierde seizoen van Project Rembrandt gaat vanaf zondag 24 maart bij de NTR op NPO 1 weer van start. Annechien Steenhuizen begeleidt een nieuwe groep kandidaten die hun schildertalent verder wil ontwikkelen. De winnaar mag een werk exposeren in het Rijksmuseum.

22 februari '24 (11:24)

Cultuurfonds Noord-Brabant stelt 60.000 euro beschikbaar voor Nieuwe Makersregeling

Brabantse makers die niet langer dan 5 jaar geleden zijn afgestudeerd kunnen vanaf 1 april 2024 een beroep doen op de Nieuwe Makersregeling van het Cultuurfonds. Er is 60.000 euro beschikbaar gesteld voor nieuwe makers die ruimte, tijd en vertrouwen nodig hebben om een volledige periode aandacht te hebben voor hun artistieke proces. Voor makers die al langer actief zijn, zijn er drie wildcards. Dit meldt de provincie Noord-Brabant. 

22 februari '24 ( 8:40)

'Onvoldoende draagvlak vanuit de redactie' zorgt voor opstap hoofdredacteur Brabants Dagblad

Carin Smulders legt haar functie als hoofdredacteur van het Brabants Dagblad neer omdat ze onvoldoende draagvlak vanuit de redactie voelt om een nieuwe koers te varen. Dat laat uitgever DPG Media woensdag weten.

21 februari '24 (13:04)

Is de Groningse Oosterpoort echt aan vervanging toe?

Een van de grootste muziekcentrum van Groningen is toe aan vervanging, meldt RTV Noord. Maar wat is de reden daarvoor? Kan het gebouw niet gewoon gerenoveerd worden? 

20 februari '24 (11:51)

Schrijfwedstrijd Francine Oomen afgelast om gezondheidsproblemen

Schrijfster Francine Oomen heeft haar optreden bij Nacht van de Literatuur op 23 maart afgezegd om "gezondheidsproblemen". Dat heeft de organisatie van het evenement dinsdag bekendgemaakt. Fans van de Hoe overleef ik-reeks, de boeken van Oomen, konden een gratis kaartje voor een optreden van Oomen krijgen tijdens de Nacht van de Literatuur.

20 februari '24 (10:53)

Spoorwegmuseum doelt op wereldrecord met ‘robottrein’

In samenwerking met Stichting Leaphy gaat het Spoorwegmuseum te Utrecht een poging tot een wereldrecord wagen. Dat meldt het museum in een persbericht. Op woensdag 28 februari willen ze de langste (speelgoed)robottrein laten rijden. Het huidige record staat op Belgische naam en werd gevestigd in 2016.

19 februari '24 (14:45)

Meer mensen vinden hun weg naar bioscopen, musea en theaters

Tijdens de coronapandemie was er geen optimaal klimaat voor ondernemingen en organisaties in de cultuur- en recreatiesector. Daar beginnen zij langzamerhand weer bovenop te krabbelen. Vorige week werd bekend dat zowel bioscopen, theaters en musea in 2023 flink meer bezoekers ontvingen dan het jaar ervoor, meldt NOS.

19 februari '24 (14:00)

FLEMMING krijgt eerste diamanten plaat in Nederland

FLEMMING heeft met zijn gelijknamige album de 200 miljoen streams gepasseerd. De zanger krijgt daarom als allereerste artiest in Nederland een diamanten plaat overhandigd.

19 februari '24 (10:54)

Scheepvaartmuseum Amsterdam vertelt op nieuwe manieren over koloniale verleden

De donkere kant van de VOC en het slavernijverleden. Twee zware onderwerpen, maar voor het Scheepvaartmuseum in Amsterdam ook belangrijke onderwerpen. Het museum heeft een nieuwe route ingeslagen om te vertellen over het koloniale verleden van Nederland. Zo ligt de focus nu meer op de duistere zijde van het slavernijverleden in en door Nederland en de VOC. Hiervoor zijn onder andere verschillende aanpassingen gedaan aan het replica VOC-schip dat bij het museum ligt. Dat meldt NH Nieuws.