30 jaar Bijlmerramp wordt herdacht in Amsterdam Museum

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Op 4 oktober 1992 vloog een vrachtvliegtuig recht in de Bijlmerflats Groenveen en Klein-Kruitberg. Sindsdien staat de Bijlmerramp bekend als een landelijk trauma met nog veel waarneembare sporen. In het Amsterdam Museum wordt teruggeblikt op de ramp van bijna dertig jaar geleden. Dit meldt Nu.nl.

Bijlmerbrand en RoXYbrand 

De expositie is samengesteld uit persoonlijke bronnen van betrokkenen. Krantenkoppen, video’s en tekeningen van kinderen worden tentoongesteld naast wrakstukken van de verongelukte Boeing 747. Bezoekers kunnen zich hierdoor verplaatsen in de tijdsgeest en de omgeving van de ramp.

Naast een tentoonstelling van de Bijlmerramp loopt er een kortere expositie over nachtclub RoXY. Deze club was een pionier binnen de queer housescene van de jaren negentig. Toenmalige huisfotograaf Cleo Campert deelt beelden van de club voor de afbranding in 1999.

Stukken Amsterdam 

De twee tentoonstellingen worden ondersteund door een expositie in het kader van de Amsterdamse wooncrisis. Onze hoofdstad wordt steeds meer een plek voor de allerrijksten in het land. Hoe dit heeft kunnen gebeuren wordt kort samengevat in deze kleinere expositie.

De drie tentoontstellingen zijn in het museum te zien van 25 september 2022 tot en met 23 mei 2023 onder de noemer “Collecting the city”.

Door: Nationale Recreatiegids