Wandel door Noord-Limburg met historische verhalen

In de Limburgse plaats Plasmolen wordt op 28 augustus een natuurwandeling onder begeleiding van een lokale verhalenverteller georganiseerd. Liefhebbers van de natuur en de geschiedenis leren het landschap nog beter kennen door de verhalen van gids Theo van Brunschot. Dit meldt Kliknieuws.  

Historie

Van Brunschot neemt bezoekers mee langs het heuvelachtige landschap tussen Mook en Plasmolen. Al sinds de Romeinen vindt men hier veel menselijke activiteit. Via de oudheid belanden wandelaars in de middeleeuwen en via de middeleeuwen belandt men in de napoleontische tijd. In dit laatste tijdvak schuilt de verklaring voor het stukje Nederland ten oosten van de Maas. Ook het leed van de Tweede Wereldoorlog komt langs tijdens de wandeltocht. Het Limburgse landschap bevat nog veel sporen en littekens van deze bewogen periode.

Praktisch 

Geïnteresseerden kunnen zich online inschrijven voor de wandeling. De tocht is ongeveer 7,5 kilometer en start om 11:00 bij het oude VVV-kantoor aan Witteweg 10, Plasmolen. Deelname kost 4 euro per persoon. Aanmelden kan via Theo van Brunschot die bereikbaar is op 06 20177917 of via email op t_vanbrunschot@hotmail.com.

Door: Nationale Recreatiegids