Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nieuwe voetbalshow Wilfred Genee wordt geen 'Veronica Inside 2.0'

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Nieuwe voetbalshow Wilfred Genee wordt geen 'Veronica Inside 2.0'
Wilfred Genee bevindt zich vanaf maandagavond met zijn nieuwe voetbalshow Veronica Offside op bekend terrein. Maar hoewel de naam van het programma een bewust gekozen knipoog is naar de voormalige talkshow Veronica Inside, het door hem wordt gepresenteerd en voetbal het belangrijkste gespreksonderwerp is, zijn er volgens Genee verder weinig gelijkenissen. "Het wordt geen VI 2.0", zegt hij tegen het ANP.

De presentator moet het ook doen zonder zijn vaste collega's Johan Derksen en René van der Gijp. Dat zal "wennen" zijn, verwacht Genee. "Na zoveel jaar samen heb je een bepaalde chemie opgebouwd en die wordt alleen maar sterker", legt hij uit. Door het ontbreken van Derksen en Van der Gijp is het volgens Genee daarom ook moeilijk de twee programma's met elkaar te vergelijken. "De chemie maakt het een karakteristieke show die vrij uniek is."

In Veronica Offside schuiven oud-voetballers Andy van der Meijde, Wesley Sneijder en Wim Kieft - in wisselende samenstelling - aan als vaste analisten. Samen met gasten bespreken zij elke maandag- en vrijdagavond op Veronica actualiteiten op het gebied van voetbal. Genee heeft er zin in. "Ik vind voetbal nog steeds geweldig. Ik kijk er heel graag naar en ik praat er graag over. Johan wilde een programma maken waarin specifiek de actualiteit besproken wordt (wat Vandaag Inside werd, red.), ik voelde die behoefte minder. Maar tot nu toe vind ik het erg leuk. Ik ben blij dat ik daarnaast weer iets kan maken dat echt over voetbal gaat."

Grootste amusementsindustrie

Dat voetbal een populair thema op televisie is, blijkt ook uit het feit dat bij RTL onlangs het programma VTBL is teruggekeerd. "Ik heb het nog niet gezien omdat ik op vakantie ben geweest, maar het is natuurlijk wel jammer dat hetzelfde onderwerp op hetzelfde tijdstip is."

Wel snapt Genee goed dat met het onderwerp meerdere shows kunnen worden gevuld. "Het blijft de grootste amusementsindustrie." Maar waarom hij en vele anderen graag over de sport praten en naar voetbalanalyses kijken, weet de presentator niet precies. "Ik vraag me dat zelf ook vaak af. Waarom zit ik hier nou weer naar te kijken? Maar het blijft gewoon heel erg leuk."

Commotie

Of de gesprekken aan de tafel van Veronica Offside net als bij VI ook voor de nodige opschudding gaan zorgen, weet Genee niet. "Ik zit even te denken aan mijn eigen trackrecord", zegt hij lachend. "Ik stel zelf scherpe vragen, maar of het ook tot commotie gaat leiden weet je natuurlijk nooit. Ik verwacht het niet eigenlijk."

Door: ANP

30 mei '24 (12:08)

Investering in breder kunst- en cultuuraanbod door provincie Noord-Brabant

De provincie Noord-Brabant gaat de komende jaren extra investeren in kunst en cultuur. Met deze investering wil de provincie een diverser en toegankelijker cultureel aanbod realiseren voor alle inwoners, zo meldt de provincie op haar website.

30 mei '24 ( 8:30)

Vrijdagavond op NPO 2 voor Sven Kockelmann

Sven Kockelmann neemt de vrijdagavond voor zijn rekening op NPO 2. Dat meldt de NPO. Hij presenteert vanaf dit najaar het WNL-programma De Politieke Vrijdag. De zender wil op NPO 1 op de late vrijdagavond "iets lichtvoetiger het weekend in gaan", met dit najaar onder andere de dramaserie Ten minste houdbaar tot, een programma over Dolly Parton en de MAX PubQuiz.

29 mei '24 (10:37)

Subsidie van 700.000 euro voor onderhoud historische Noord-Hollandse molens

De provincie Noord-Holland stelt ruim 7 ton subsidie beschikbaar voor het onderhoud aan historisch windmolens met een monumentenstatus, meldt de provincie.

29 mei '24 ( 9:10)

Kamer wil vergunning NPO met een jaar verlengen, omroep oppert zorgvuldig proces

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil de vergunning van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) met slechts een jaar verlengen. Een motie van die strekking van de VVD kreeg dinsdag steun van NSC, PVV, BBB, JA21 en FVD.

29 mei '24 ( 8:47)

Monument voor Peter R. de Vries in Amsterdam onthuld op 15 juli

Het monument voor Peter R. de Vries in Amsterdam wordt op 15 juli om 15.00 uur onthuld. Dat bevestigt de gemeente Amsterdam na berichtgeving van RTL Boulevard. Op 15 juli is het drie jaar geleden dat de misdaadverslaggever overleed.

28 mei '24 (12:14)

Valérie Drost neemt leiding over Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum

Valérie Drost wordt de nieuwe directeur-bestuurder van het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum. Dit heft de Raad van Toezicht vandaag bekendgemaakt. Zij volgt per 1 september Aad Meinderts op, die met pensioen gaat. Drost is, na Gerrit Borgers, Anton Korteweg en Meinderts, pas de vierde directeur van het in 1953 opgerichte museum, meldt het Literatuurmuseum.

28 mei '24 (10:49)

Fotograaf Erwin Olaf ontvangt postuum diversiteitsprijs

Fotograaf Erwin Olaf heeft maandagavond postuum een Winq Diversity Award gewonnen voor zijn jarenlange inzet en activisme voor de regenbooggemeenschap. De prijzen van het enige queer magazine van Nederland werden uitgereikt in het Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Olaf overleed in september op 64-jarige leeftijd.

28 mei '24 ( 8:53)

Onderzoek naar beheer rijkscollectie musea, ook Paleis Het Loo

De Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed start met een langlopend onderzoek naar het beheer van de rijkscollectie door musea, waaronder door Paleis het Loo. Dat meldt de inspectie maandag.

27 mei '24 (11:44)

Koning opent in juni vernieuwd museum Hermitage in Amsterdam

Koning Willem-Alexander opent op dinsdagmiddag 18 juni in Amsterdam het H'ART Museum, voorheen bekend als de Hermitage. Tegelijk met de opening van het museum opent de koning ook de eerste grote tentoonstelling, Kandinsky, een samenwerking tussen H'ART Museum en Centre Pompidou in Parijs.

27 mei '24 ( 9:49)

Na 20 jaar duikt gestolen schilderij Westfries Museum op in Polen

Bijna twintig jaar na de kunstroof in het Westfries Museum duikt het schilderij ‘Rebecca en Eliëzer’ van de Hoornse schilder Jan Linsen op in Polen. De Poolse politie trof het schilderij aan tijdens een inval in een appartement in Krakau. Deze bleek in handen te zijn van een man met Oekraïense nationaliteit. Het museum is erg blij dat het schilderij is teruggevonden. Directeur Ad Geerdink: “Dit sterkt ons in de overtuiging dat de nu nog missende 18 kunstwerken ooit ook weer in het museum te zien zullen zijn.”