Feestelijke presentatie van Rijkscollectie in Westfries Museum

Afgelopen weekend werd de tentoonstelling Hoge Luchten, Schatten uit het Rijks formeel geopend in het Westfries Museum. De tentoonstelling staat in het teken van de vrijheid. Aan de hand van de vraag ‘Maakt stadslucht vrij?’ worden veertig iconische vergezichten uit de collectie van het Rijksmuseum gepressenteerd. Dit meldt OnsWestfriesland.

 

Statige stad

Bijgestaan door poëtische voordrachten en fotopresentaties werd het thema afgelopen zaterdag feestelijk ingeleid. Kunsthistoricus Robert Verhoogt gaf een korte geschiedenis van de ballonvaart en de revolutionaire uitzichten die deze uitvinding met zich meebracht. In de tentoonstelling komen schilderwerken langs van drukke pleinen, stedelijke paleizen en statige stadspoorten. Tegelijkertijd staat de stad ook symbool als een verzamelplaats voor armoede en een concurrentiestrijd om het bestaan.

Hoorn 

De historische charme van de oude VOC-stad Hoorn biedt het prefecte podium voor een tentoonstelling over het stadse leven vanaf de Gouden Eeuw. De tentoonstelling is tot en met 27 november 2022 te zien in het Westfires Museum. Als onderdeel van een reizende expositie zullen de werken op nog meer plekken in Nederland te zien zijn. 

Door: Nationale Recreatiegids