Batman, The Joker en Superman zijn nu te zien in het Groninger Forum

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Honderden objecten van Superman, Batman en andere DC-helden worden tentoongesteld in de expositie “The Art of DC – The Dawn of Super Heroes”. Van originele stripboeken tot conceptwerk uit de films, deze tentoonstelling heeft alles voor de stripfan met een Amerikaanse blik. Dit meldt Indebuurt Groningen. 

Originele stukken

Meer dan 160 originele tekeningen, maar ook kostuums en attributen worden tentoongesteld in het Groningse kenniscentrum. Een opmerkelijk object is het Joker-kostuum van acteur Heath Ledger. Afgelopen zaterdag werd de expositie feestelijk afgetrapt. Bezoekers die verkleed kwamen mochten toen gratis naar binnen.

Generaties  

Centraal in de tentoonstelling staan de vele generaties aan DC-superhelden die al sinds 1937 een stempel drukken op de westerse wereld. Hun avonturen zijn niet meer weg te denken uit de Anglo-Amerikaanse cultuur waar ook Nederlanders tegenwoordig onderdeel van zijn. De reizende expositie was ook zichtbaar in Japan, London en Hong Kong. 

De expositie is nog tot en et 8 januari 2023 te zien in het Forum. Volg deze website voor meer informatie over de entreeprijs.

Door: Nationale Recreatiegids