Het Van Gogh Museum wordt 50 jaar en viert met drie exposities

Het Van Gogh Museum in Amsterdam heeft volgend jaar een jubileum te vieren. Dan is het precies vijftig jaar geleden dat het museum de deuren opgegooide. Sindsdien is het een belangrijke toeristische trekpleister geworden in de hoofdstad. Dit meldt Nu.nl.

Jubileum

In het jubileumjaar van 2023 zijn er drie grote tentoonstellingen opgezet om de nalatenschap van Van Gogh te eren. Vanaf 10 februari tot en met 16 april loopt een expositie over de familie van Vincent van Gogh. Zonder hun inspanningen zou de schilder nooit wereldwijde faam hebben verworven, als gebeurde dit pas na zijn dood. Zijn broer Theo van Gogh neemt een belangrijke positie in de tentoonstelling.

Meesterwerken 

Vanaf 12 mei tot en met 3 september zijn een aantal Franse meesterwerken van Van Gogh te bewonderen. Hij schilderde in de laatste periode van zijn leven ruim vijftig schilderijen en twintig tekeningen in de Franse gemeente Auvers-sur-Oise.

Seine 

De laatste Van Gogh-expositie van dit jaar loopt van 12 oktober 2023 tot en met 14 januari 2024. In deze tentoonstelling staat het riviergebied rondom de Seine centraal bij het plaatsje Asnières. Hier waren veel schilders te vinden tussen 1882 en 1890. Volgens het museum zijn deze schilderijen nooit eerder vertoond.

Door: Nationale Recreatiegids