Bezoek de huizen waar de Oranjes al sinds de zestiende eeuw rondliepen

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
In Historisch Museum Den Briel loopt tot en met 28 augustus een tentoonstelling over de sporen van de Oranjes in Brielle en Voorne-Putten. ‘Het Huis Oranje-Nassau in Brielle en op Voorne-Putten’ laat aan de hand van portretten, serviesgoed en meubilair de band met deze oude plaatsen en de koninklijke familie zien. Dit meldt Museum.nl 

Uitvalsbasis

In de tentoonstelling kunnen bezoekers portretten zien van vader des vaderlands, Willem van Oranje. Hij trouwde zelfs in 1575 in de Briellese Sint-Catharijnekerk. Ook zijn er portretten van Willem V en zijn echtgenote Wilhelmina van Pruisen.Voorne-Putten en Brielle hebben een unieke band met het Nederlandse koningshuis. Tijdens de vroegmoderne tijd werden de Zuid-Hollandse plekken vaak uitvalsbasissen voor de koninklijke familie. Bevriende families of kleinere accommodaties waren hier gezeteld. Ook de Franse adel was hier weleens te vinden.

StoryTrail

Voor de tentoonstelling is een bijpassende StoryTrail ontwikkeld die de bezoeker meeneemt langs verschillende plekken en gebouwen. Ook kunnen bezoekers de zogeheten Oranjeroute volgen te voet, op de fiets of met de auto. Met behulp van QR-codes worden bezoekers geleid langs Brielle naar Oostvoorne, Hellevoetsluis, Geervliet en Heenvliet.

Meer informatie over de exacte locatie en de StoryTrail vindt u via deze link

Door: Nationale Recreatiegids