Normal_img_9106-scaled-e1593769383877

Zes banieren van de rondreizende tentoonstelling ‘Open Je Ogen’ in Soest zijn afgelopen woensdag vernield. De burgermeester van Soest heeft de vandalen opgeroepen om zich te melden om een gesprek aan te gaan. Hij keurt de actie en het vandalisme af. Dit meldt het AD. 

Mensenhandel

De tentoonstelling toont foto’s van slachtoffers met kleurrijke gezichtsbedekking. Het idee hierachter is dat ze hun verhaal kunnen doen zonder dat hun indentiteit wordt achterhaald. De expositie zou tot en met 6 juli in Soest blijven om daarna weer naar een andere plek te gaan. Dankzij een fotokrant komen dertig verhalen langs van mensen die het slachtoffer werden van mensenhandel. Sommige voorbeelden zijn schrikbarend maar weergeven wel de ernst van het probleem.

Verbazing

De burgemeester was verbaast over de vernielingsactie. Hij wil achterhalen wat de drijfveer van de daders was. Daarnaast noemde hij dat mensen het oneens mogen zijn met de openbare opstelling maar dat vernieling nooit de oplossing is om onvrede te uiten. Mensenhandel blijft een probleem dus moet er wel aandacht voor komen, aldus de burgemeester.

Door: Nationale Recreatiegids 

Beeld: Open Je Ogen