Nederland bestaat 450 jaar en dat wordt gevierd in deze fototentoonstelling

2022 is het erfgoed themajaar van Nederland. Omdat 1572 door sommigen wordt beschouwd als de 450-jarige geboorte van Nederland zijn er dit jaar veel evenementen in het kader van dit historische jubileum. Kunstliefhebbers kunnen in Zutphen de tentoonstelling Connections bijwonen. Dit meldt Musea Zutphen.  

Bruggen van vroeger en nu

De tentoonstelling gaat over de vele bruggen van de Hanzestad Zutphen. De stad is rijk aan oude en nieuwe bruggen die al eeuwen verbindingen vormen tussen mensen en plekken. Het Gelderse rivierlandschap was vroeger goed bereikbaar door deze oversteekplaatsen. Kunstenaar Wim Bannink maakte een fascinerende fotocollectie van de mooiste bruggen door de eeuwen heen.

Inspiratie

De foto’s bevatten realistische en abstracte elementen. Bannink raakte geïnspireerd door de keuzes van ingenieurs en de totstandkoming van de bruggen. Welk materiaal werd gebruikt, welk doel de brug diende of in welke tijd de brug werd vervaardigd komen allemaal aan de orde. 

De tentoonstelling is vanaf 16 juli te aanschouwen in het auditorium van het Stedelijk Museum Zutphen. Geïnteresseerden worden aangeraden om van tevoren aangespoord om contact op te nemen met de organisatie van het museum. Dit in verband met andere evenementen.

Nationale Recreatiegids