Rob Bolland afgewezen voor Beste Zangers wegens terminale ziekte

Rob Bolland is teleurgesteld dat hij nooit mee heeft kunnen doen aan Beste Zangers. De 67-jarige zanger en producent is terminaal en zijn laatste wens om deel te nemen aan het populaire AVROTROS-programma is niet gelukt. De muzikant claimt in De Telegraaf dat de producent van de show hem niet wilde omdat hij kanker heeft.

"Het kwam erop neer dat ik niet was gevraagd omdat ik terminaal ben", vertelt Bolland in de krant. "Deelname van iemand die doodziek is, vond Frank Timmer (producent, red.) niet ethisch." Bolland was naar eigen zeggen "in shock" toen zijn manager Koos hem dat vertelde. "En dat is nog maar zacht uitgedrukt." Voor Bolland is het extra pijnlijk omdat zijn broer Ferdi wel in het nieuwe seizoen zit.

Timmer ontkent in De Telegraaf dat hij Bolland heeft afgewezen vanwege zijn ziekte en stelt dat hij zich misschien "verkeerd" heeft uitgedrukt. "Dat spijt mij dan. Robs ziekte is bij de beoordeling of hij mee mocht doen, niet ter sprake gekomen. Hij is gewoon nooit gevraagd en dus hebben we het daar ook niet over gehad. Meer kan ik er niet van maken."

Keuze

Volgens Timmer wordt ieder seizoen "een weloverwogen keuze" gemaakt voor het deelnemersveld. "Het ene seizoen kan er daardoor geen plaats zijn voor de ene, en het volgende voor een andere. Dat is een kwestie van gevoel. Ik vind het ongelooflijk naar en triest dat Rob teleurgesteld is en dat zeker in deze fase van zijn leven. Maar ik kan er niets meer aan veranderen."

Een eventueel volgend seizoen haalt Bolland mogelijk niet meer. De producent zegt al in "geleende tijd" te leven. "Dat ik er nog ben, is een wonder. Ik heb dat waarschijnlijk te danken aan het feit dat ik heel veel energie en kracht put uit de optredens, die ik nog regelmatig doe. Ik raap al mijn krachten bij elkaar om de boel zolang mogelijk te blijven rekken en muziek maken helpt daarbij."

Door: ANP