Ervaar de bourgondische cultuur op het hoogste punt van Nederland

De Vaalserberg is met 322 meter het hoogste punt in ons landje dat al eeuwen onder NAP ligt. Ver weggestopt in een hoek van Limburg kun je hier nog veel meer ontdekken naast een indrukwekkend uitzicht. Dit meldt Weeronline. 

Limburg

Er is veel te doen in Zuid-Limburg. Wielrenners en wandelaars worden aangetrokken door het heuvellandschap waar veel bourgondische producten worden verbouwd. Dit geeft Zuid-Limburg eigen gebruiken en tradities, waardoor het net iets afwijkt van de veralgemeniseerde Nederlandse cultuur.

Drielandenpunt

In de buurt van het drielandenpunt wemelt het van de uitgestrekte landschappen, vruchtbare fruitgaarden en historisch erfgoed. Het plaatsje Valkenburg vormt een mooi startpunt voor de recreant die het gebied wil ontdekken. Hier vinden een jaarlijkse kerstmarkt en de wielrenrace van Amstel Gold plaats. Verder zijn er veel horecagelegenheden en zelfs een casino te vinden.

Romeinse grotten

Valkenburg is rijk aan een bijzondere kasteelruïne die al sinds de Romeinen wordt gebruikt. Bij een bezoek aan de grotten is het een vereiste dat een gids meegaat om te navigeren door het doolhof van meer dan 70 kilometer. Andere leuke attracties zijn het kunsthistorische Museum Land van Valkenburg of een heerlijke lunch in de brasserie van de Wilhelminatoren.

Door: Nationale Recreatiegids