Ontdek het Limburgse Kasteel Keverberg nu met een tablet

De toekomst van rondleidingen is een digitale toekomst. In kasteel Keverberg te Kessel kun je nu de verborgen geschiedenis van Baron Frits ontdekken met behulp van een tablet. Bezoekers kunnen via speciale opdrachten een geheel nieuwe historie leren. Dit meldt Lagotronics Projects.  

QR-codes 

Met het project ExplorAR kunnen bezoekers zich storten op een nieuwe ervaring. Door de objecten in het slot te combineren met digitale hints op een tablet is de interactie met het kasteel een stuk hoger. Met de tablet kunnen zij QR-codes scannen die ze een uitdaging geven. Deze uitdaging is verpakt in een klein spelletje of een raadsel. Als de uitdaging succesvol wordt afgesloten dan komen bezoekers meer te weten over Keverburg.

Jeugd bereiken  

De tentoonstelling richt zich op Baron Frits, de laatste bewoner van het slot. Zijn skelet was ooit gevonden in de tuinen van het kasteel. In verschillende kamers waarin hij vroeger leefde krijgen bezoekers met behulp van de tablets steeds een stukje van zijn leven te zien.

Deze technische innovaties kunnen de erfgoedwereld ingrijpend veranderen. In de toekomst zullen meer en meer exposities slimme digitale hulpmiddelen integreren in hun aanbod. Zo kan de cultuursector de jeugd beter bereiken. 

Door: Nationale Recreatiegids