Een boordevol gratis programma met sport en kunst in het Zuiderparktheater

Niet ieder Haags kind heeft de gelegenheid om op zomervakantie te gaan. Toch start voor ieder Haags kind de zes weken vrij van school. In het Zuiderparktheater vindt vanaf maandag 11 juli zes weken lang ‘Vakantiepark’ plaats. Net als vorig jaar is het theatereiland drie dagen per week gratis toegankelijk voor een dagelijks wisselend programma van sport, spel, kunst en cultuur. Dit meldt het Zuiderparktheater. 

Gratis opening zomervakantie 

Op de allereerste vakantiedag is het Zuiderparktheater vanaf 13.30 uur open. Kom lekker vroeg en geniet van alles wat het Vakantiepark je te bieden heeft: speel een potje badminton, knutsel Vakantiepost, speel Boeken(ping)pong o.l.v. Bibliotheek Den Haag of lees een boekje in ons hangmatten bos. Om 15.00 uur start de opening met de locoburgemeester en Mrwan van de Haagse Raad van Kinderen. Drumdrumdrum maakt er een Caribisch feestje van met de voorstelling Banwakaboom die DJ FunkyFran met funky disco als afsluiter. Toegang is gratis wel reserveren via zuiderparktheater.nl.

Vakantiepost voor Haagse opa’s en oma’s

In samenwerking met de Vakantiepas maken we in het Zuiderparktheater de hele zomer post voor Haagse senioren. Opa’s en oma’s van soms wel 90 jaar die in de zomervakantie niet heel veel bezoek krijgen en het heel leuk vinden om een mooie ansichtkaart te ontvangen. We vragen kinderen om de voorgedrukte ansichtkaarten te tekenen, kleuren, versieren en beschrijven. Hij wordt gepost in een speciale brievenbus. We gaan deze bezorgen bij de Haagse senioren die wonen in de woonzorgcentra van Florence. De eerste kaart wordt op maandag 11 juli overhandigd aan de directeur.

On tour met Theater&Filmhuis Dakota

Op dinsdag 12 juli strijken we neer op 2 verschillende locaties in Escamp met een minivakantiefestival. We brengen een laagdrempelig pop-up festival naar Bouwlust en Moerwijk. Hiermee nodigen we de kinderen uit de wijk uit. In Bouwlust is er een ukkieconcert, knutselprogramma, bezoek van Arie Vontura met zijn silent disco voorstelling (5+) en leren kinderen samen een dansje door Tiktok ster #Shainy. In Moerwijk is de buurttuin bij de Van Baerlestraat de plek om met kunstenaarsduo Hellweg en La Cruz te werken aan een tof kunstwerk. Ook reizen Arie Vontura en Shainy mee. 

Kijk voor een impressie op www.zuiderparktheater.nl/vakantiepark

Door: Nationale Recreatiegids  

Beeld: Zuiderparktheater