Nederlanders willen dit jaar liefst nog naar Anne Frank Huis

Nederlanders willen dit jaar het liefst nog naar het Anne Frank Huis, Kröller-Müller Museum en Rijksmuseum. Dat meldt reismagazine Columbus Travel, dat een online onderzoek deed naar de musea waar mensen graag nog naartoe willen in 2022. Het onderzoek is door ruim drieduizend lezers ingevuld.

Ruim een kwart van de deelnemers wil graag nog naar het Anne Frank Huis, waarmee dit museum in Amsterdam op plek 1 komt. Daarna volgt het Kröller-Müller Museum op de Hoge Veluwe, waar bijna een op de vier Nederlanders naartoe wil dit jaar. Iets minder van een vijfde van de lezers willen graag naar het Rijksmuseum in Amsterdam.

NEMO Science Museum

Daarna volgen respectievelijk het wetenschapsmuseum NEMO Science Museum in Amsterdam, het Depot Boijmans van Beuningen in Rotterdam en het Groninger Museum in Groningen. Tot slot zouden respondenten graag de collecties van Hermitage Amsterdam bewonderen, Museum Voorlinden in Wassenaar, De Fundatie in Zwolle en het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. Naar dat laatste museum wil iets meer dan tien procent van de deelnemers dit jaar toe.

Wat volgens het reismagazine vooral opvalt aan de top 10 van musea is dat deze zich, op het NEMO Science Museum en Anne Frank Huis na, deels of volledig aan "moderne en hedendaagse kunst" wijden.

Door: ANP