Nieuwe tentoonstelling over de marinewerven van Vlissingen

Op Museumschip Mercuur is vanaf 22 juni een nieuwe tentoonstelling te bezichtigen over de geschiedenis van een aantal Zeeuwse havens en marinewerven. Leer alles over schepen die teruggaan tot in aan de Opstand van 1572. Dit meldt de Vissingse Bode. 

Marinestad 

Vlissingen was een lange tijd een belangrijke marinestad in Nederland. Tijdens deze tentoonstelling wordt teruggeblikt op de militaire functie van enkele Zeeuwse steden. Het huidige Dok van Perry, waar het Museumschip nu ligt aangemeerd, heette bijvoorbeeld vroeger het Droogdok. Hier werd het water weggepompt zodat oorlogsschepen bevoorraad of gerepareerd konden worden.

Vlissingen en Veere waren de belangrijkste Zeeuwse marinehavens. In de tentoonstelling kunnen bezoekers aan de hand van schilderijen, documenten en authentieke kaarten de historische functie van de marinehaven waarnemen.

Het Museumschip 

Het Museumschip zelf is ook de moeite waard als dagje uit met het gezin. Het interieur wordt authentiek onderhouden door een team van vrijwilligers en conservatoren. Ook is er de mogelijkheid om van alles te leren over de scheepvaart dankzij een unieke collectie miniatuurmodellen.

Door: Nationale Recreatiegids