MAX-baas Jan Slagter weigert VI beelden van Op1

MAX-baas Jan Slagter heeft besloten dat Vandaag Inside geen beelden mag gebruiken van de uitzending van Op1 waarin Louis van Gaal te gast was. Dat heeft de omroepbaas vrijdag desgevraagd aan het ANP laten weten.

Slagter besloot hiertoe als statement tegen de vele beledigingen in Vandaag Inside. "Kijk maar hoe ze Louis van Gaal en Op1-presentatoren Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen neerzetten in hun programma", stelt Slagter. "Ik heb geen zin om onze gasten en presentatoren te laten beledigen door deze drie mannen. Dit doen ze regelmatig. Dus vandaar."

In Vandaag Inside klaagden de drie presentatoren dat Slagter de beelden niet vrijgaf. Vandaag Inside krijgt vaker kritiek omdat Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee ongenuanceerd uit de hoek kunnen komen. Recent dreigde Talpa het programma nog van de buis te halen nadat Derksen had bekend een halve eeuw geleden een bewusteloze vrouw te hebben gepenetreerd met een kaars. Later zei hij dat het verhaal toch niet waar was.

Eerder besloot MAX ook om in uitzendingen van Op1 die de omroep maakt geen politici meer uit te nodigen die andere mensen hebben bedreigd. Dit besluit kwam nadat Forum voor Democratie-parlementariër Pepijn van Houwelingen in de Tweede Kamer D66-politicus Sjoerd Sjoerdsma bedreigde. Forum-leider Thierry Baudet noemde het besluit van MAX toen "walgelijk".

Door: ANP