Familietentoonstelling laat kinderen in de huid kruipen van Vermeer

In de familie-doe-tentoonstelling Hallo Vermeer! Kunnen kinderen het Delft van zeventiende eeuw ontdekken. Leer alles over de wereld waarin schilder Johannes Vermeer zijn meesterwerken vormgaf. Dit is een interactieve tentoonstelling voor het hele gezin met kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Dit meldt het Mauritshuis.  

Ruik de Gouden Eeuw

Aan de hand van geuren, kleuren en kostuums kunnen kinderen kennis maken met de vieze straten van Nederland in de Gouden Eeuw. Tijdens de tentoonstelling is er de gelegenheid om bijvoorbeeld de ingrediënten van vroegmoderne verf te ruiken en hierbij nemen de meesterwerken van Vermeer een centrale plek in. Wat voor kleuren had hij tot zijn beschikking en hoe maakte men verf in deze tijd?

Kleine Vermeertjes 

Centraal staan activiteiten die de historische context van Vermeer tot leven brengen. Zo krijgen kinderen ook de gelegenheid om met een backlight de lichtinval van Vermeer na te bootsen. Daarnaast biedt het Mauritshuis ook schilderworkshops voor de allerkleinste Vermeertjes. Aan het einde van de tentoonstelling is er zelfs de gelegenheid om enkele kunstwerken in het echt te bewonderen.

De tentoonstelling loopt vanaf 9 juli tot en met 28 augustus. Kaarten zijn gratis voor kinderen onder 18 jaar. Volwassenen betalen standaard ticketprijzen. Een begeleider mag bij vertoon van de Vakantiepas gratis naar de tentoonstelling.

Door: Nationale Recreatiegids