Nieuwe tentoonstelling over het 50-jarige bestaan van Almere

In tegenstelling tot veel oudere Nederlandse steden bestaat Almere nog niet zo lang. Toch is de stad uitgegroeid tot een buitenstad van Amsterdam met meer dan 200.000 inwoners. De ontwerpers van de stad blikken in de nieuwe tentoonstelling MAAK STAD ALMERE terug op hun voorstelling van Almere en vergelijken dit met het uiteindelijke resultaat en de toekomst. Dit meldt Architectenweb.     

Visie 

Het is precies vijftig jaar geleden dat de eerste bouwplannen en visies voor Almere een gestalte kregen. De Flevopolder stond nog in de kinderschoenen en Nederland wist nog niet wat dit nieuwe stuk grond zou kunnen betekenen. In de tentoonstelling worden vijf visuele portretten gebruikt van bewoners. Hoe was het voor hen om te wonen in Almere en hoe kijken zij naar het Almere van de toekomst, dat naar verwachting 350.000 inwoners bereikt in 2050.

Podcast 

Tijdens de tentoonstelling worden geluidsopnames gemaakt van het gesprek tussen inwoners en experts. Hun ideeën worden gebruikt om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over het woongenot van de Almeerders. Ook deze podcast hebben elk een ander thema, zoals duurzame nieuwbouw of ouder worden in een nieuwe stad.

De tentoonstelling is vanaf 8 juli  tot en met 27 november te zien in het Stadsforum van Kunstlinie. Kaarten kunnen gekocht worden via deze website.

Door: Nationale Recreatiegids