Peter Koelewijn verbaast zich over enorme bedragen jonge artiesten

Peter Koelewijn vindt het onvoorstelbaar dat de artiesten van tegenwoordig enorme bedragen vragen voor een optreden. In een interview met De Telegraaf noemt hij het "verwennerij".

"Tegenwoordig voelen veel muzikanten zich na één hit al een wereldster", stelt de 81-jarige Koelewijn. "In mijn tijd zou je dan een over het paard getilde artiest zijn. Ik verbaas me wel eens over hoe jonge artiesten zich presenteren. Dat moest je vroeger niet flikken."

"Kijk alleen maar naar de gages die nieuwe artiesten anno 2022 verdienen. Dat is onvoorstelbaar", gaat de zanger verder. "Even tienduizend euro vangen voor een optreden van slechts dertig minuten. Voor zo’n bedrag moest ik in de jaren zestig, zeventig en tachtig heel wat optredens verzorgen."

Ondanks zijn hoge leeftijd is Koelewijn zelf ook weer van plan om op te treden. Hij bereidt momenteel een nieuwe theatertour voor. "De komende weken ga ik de plannen verder uitwerken en als het goed is, zal ik het weer van de daken afschreeuwen", lacht de zanger.

Door: ANP