Pride-tentoonstelling in Almere beklad

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Een publieke tentoonstelling in het kader van de Pride-maand in Almere is beklad met zwarte verf. De afbeeldingen lieten naakte mensen binnen de queer-gemeenschap zien. De organisatie achter de tentoonstelling gaat aangifte doen tegen de bekladders. Dit meldt het AD. 

Seksualiteit  

De tentoonstelling is te bezichtigen op het WTC-gebouw op het Busplein. Op de foto’s zijn transgender personen te zien die in hun transitie zitten. Geslachtsdelen zijn daarin tevens zichtbaar. Op andere foto’s waren mensen te zien met een beperking. Het doel achter de tentoonstelling was laten zien hoe deze mensen seks en seksualiteit beleven.

Expliciet 

Pride Photo heeft als doel om verhalen te vertellen over mensen in de lhbti+-gemeenschap. Vaak vallen zij buiten het verwachtingspatroon van de gemiddelde Nederlander. De vaak expliciete foto’s wekken bij sommige mensen verzet op. In mei werd ook al een tentoonstelling in Vlissingen beklad waarin twee zoenende mannen te zien waren.

Ondanks deze actie zijn de Pride Photo expositie nog tot december in heel Nederland te bezichtigen. De organisatie gaat nadenken over de inhoud van de afbeeldingen.

Door: Nationale Recreatiegids