De Hermitage in Amsterdam is gratis toegankelijk op 11 juni

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De Hermitage is één van de meest vooraanstaande Amsterdamse kunstmusea. Met kunst van Nederlandse en internationale schilders uit de absolute top is dat niet verwonderlijk. Neem zelf een kijkje op 11 juni. Het museum is dan gratis toegankelijk voor iedereen. Dit meldt het museum. 

Een divers aanbod 

Op de Amstel 51 lopen nu enkele tentoonstellingen. Zo kan men de tentoonstelling Outsider Art bezoeken in het Museum van de Geest. Hierin wordt Amerikaanse surrealistische kunst tentoongesteld met als centrale thema de levens van mensen uit psychiatrische instellingen.

Ook kan men de werken van Vincent van Gogh aanschouwen, zoals het schilderij Het Gele Huis (De straat) uit 1888. In de Hermitage kan men ook de Panorama Amsterdam bezoeken. Dit is een permanente attractie die de bezoeker meeneemt langs de geschiedenis van de stad.

Reservering  

Geïnteresseerden dienen ondanks de gratis entree wel te reserveren. Dit kan door middel van een tijdslot via deze website. Als het schema nog niet vol is kan men ook op 11 juni een tijdslot bemachtigen aan de kassa.

Door: Nationale Recreatiegids