Gratis rondleidingen over de oudste bruggen van Amsterdam

In het kader van infrastructurele vernieuwing hoopt de gemeente Amsterdam een aantal bruggen en kademuren te verbouwen. Het is mogelijk om onder begeleiding van een gids deze bruggen te ontdekken. Dit meldt de Gemeente. 

Rondleidingen  

Een stadswandeling langs deze projecten is het ideale uitje voor gezinnen. In het bezoekerscentrum van de stad loopt een tentoonstelling over de rijke stadshistorie en het gebruik van bruggen. Vanaf hier worden overdag rondleidingen gehouden van 1,5 uur. De tentoonstelling en de rondleidingen zijn niet alleen bedoeld als informatieoverdracht. Ook dienen ze als aanspreekpunten voor feedback vanuit de bewoners.

Voor de kids 

Voor kinderen zijn er extra activiteiten zoals het bouwen van een legobrug of het bewaren van evenwicht op een zwevende balk. Het bezoekerscentrum biedt ook een uitrustplek met koffie en thee. Vanuit het centrum starten verschillende rondleidingen die allemaal een ander soort brugbouw benadrukken.

Meer informatie over de expositie en de rondleidingen kun je vinden via deze link. Aanmelding is verplicht. Het bezoekerscentrum bevindt zich te Achtergracht 20.

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: Gemeente Amsterdam