Tweede Kamerlid Sylvana Simons bekroond met Diversity Award

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Tweede Kamerlid Sylvana Simons, acteur Thorn de Vries en de podcast De Schaduwspits zijn maandagavond bekroond met een Diversity Award. Het queer lifestylemagazine Winq reikt de prijzen jaarlijks uit aan mensen of initiatieven die zich hebben ingezet voor Nederlanders uit de zogenoemde regenboogfamilie.

Simons kreeg de Winq Ally Award uitgereikt, omdat zij geen deel uitmaakt van de lhbtiq+-gemeenschap, maar zich wel heel hard voor deze minderheidsgroep inzet. "De rechten van queer mensen zijn mensenrechten. Als politicus neem ik de queer gemeenschap daarom mee bij elke afweging die ik maak", aldus de partijleider van BIJ1. Deze prijs ging afgelopen jaar naar programmamaker Tim Hoffman.

NOS-podcast 

De Winq Media Award ging dit jaar naar journalisten Winfried Baijens, Rivkah op het Veld en Jeroen Gortworst, makers van NOS-podcast De Schaduwspits. Daarin onderzochten zij waarom Nederland nog altijd geen enkele openlijk homoseksuele actieve profvoetballer kent.

Gender

De Winq Inspiration Award ging naar acteur Thorn de Vries en diens partner Mandy Woelkens, presentator en hoofdredacteur van LINDA.meiden. Ze ontvingen de prijs onder meer voor hun boek FAQ Gender, waarin ze veelgestelde vragen over gender beantwoorden en voor hun populaire podcast CoupleGoals, waarin ze in gesprek gaan met geliefden over hun relatie.

Coming-out

De laatste grote prijs van de avond, de Winq Culture Award, ging naar Splinter Chabot, die in zijn boek Confettiregen vertelt over zijn coming-out. De prijsuitreiking vond plaats in Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam.

Door: ANP