Normal_4e34676b-a449-496c-9ac4-e06186c96493_thumb728

Op zondag 8 en zaterdag 14 mei kunnen amateurhistorici de gerestaureerde bunker aan de Wolfert van Borsselenweg in Amstelveen bezoeken. In het kader van de herdenking is de bunker opengesteld voor educatieve doeleinden om zo een beter beeld te geven van de oorlogssituatie die ons land bijna tachtig jaar teisterde. Dit meldt Amstelveens Nieuwsblad.  

Expositie 

In de bunker is een kleine expositie ingericht onder de naam ‘Amstelveen tijdens de bezetting’. De Vereniging Historisch Amstelveen heeft geholpen bij de opzet van de expositie. De bunker zelf is als het ware het belangrijkste object van de tentoonstelling. Binnenin is speciale ruimte gewijd aan het afspelen van een film op een beamer.

Perspectieven

Centraal staan verschillende perspectieven tijdens de oorlog. De ervaring van een Duitse soldaat, iemand uit het verzet en een burger uit Amstelveen worden uitgebreid behandeld in één van de lespakketten. Het pakket is opgesteld vanuit Cultuureducatie Amstelland om zo de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levendig en herkenbaar te maken.

Bezoekers kunnen op de eerdergenoemde data een gratis bezoek inplannen bij de bunker. Tussen 11:00 en 15:00 is iedereen met interesse voor het verleden welkom in de bunker.

Door: Nationale Recreatiegids

Gemeente Amstelveen