Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Golden Earring dankbaar voor steun gitarist met spierziekte ALS

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Golden Earring dankbaar voor steun gitarist met spierziekte ALS
Golden Earring-zanger Barry Hay is erg dankbaar voor alle lieve berichten na het nieuws over de ziekte van gitarist George Kooymans. Vooral het feit dat Kooymans, die lijdt aan de spierziekte ALS, zelf zoveel steun krijgt noemt de zanger "hartverwarmend".

Vorig jaar februari werd bekendgemaakt dat de gitarist en mede-oprichter van de Golden Earring ziek is en daardoor niet meer kan optreden. De overige bandleden besloten niet zonder hem verder te gaan. Als eerbetoon aan de muzikant en band was vorig jaar de hit Radar Love gelijktijdig op radiozenders te horen en ook op kerklokken werd het lied gespeeld. "Dat was niet te geloven", zegt Hay daarover tegen het ANP.

Op die dag kreeg de 73-jarige zanger ook een foto doorgestuurd. "Er was daarop een regenboog boven de Bijlmer te zien. Die heb ik aan George doorgestuurd, want dat vond ik zo mooi. Ik zei tegen hem: zo word je nog echt héél erg beroemd op je oude dag."

Een kutziekte

Hay ervoer vooral steun van de fans aan Kooymans. "En terecht, want hij kan die steun het beste gebruiken. Het is zo'n kutziekte."

De zanger, die op Curaçao woont en een week in Nederland is, gaat donderdag bij de gitarist langs. "Het is heel gek, want ik weet niet of ik hem daarna nog wel vaker ga zien. Ik weet niet hoe erg hij eraan toe is. Ik spreek hem wel geregeld aan de telefoon en dan klinkt hij wel als de oude taaie George, maar je weet het niet."

Door zijn ziekte heeft Kooymans "moeite met dingen", vertelt Hay. "Dan denk ik: ah, dat klinkt niet als George, want die had nooit moeite met dingen. Ik moet het allemaal accepteren, maar ik heb daar echt moeite mee." Voor Hay blijft zijn vriend desalniettemin "de man van staal", want "dat is George".

Door: ANP

18 april '24 (13:43)

Thema Batavialand tijdens meivakantie is ‘Op Reis!’

Museum Batavialand heeft voor de meivakantie een mooi nieuw thema bedacht. Onder de noemer ‘Op Reis!’ kunnen bezoekers tijdens de vakantie op reis door de maritieme geschiedenis. Zo is er veel aandacht voor de Halve Maen, een replica van een verkenningsschip uit de zeventiende eeuw dat over alle wereldzeeën voer. Dit meldt Batavialand. 

18 april '24 ( 8:00)

Onderwijsmuseum zoekt kinderen die willen meedenken over toekomst

Kinderen die willen meedenken over de toekomst van het Onderwijsmuseum, kunnen tot en met 16 juni 2024 solliciteren voor de functie van kinderbestuurder. Aan het begin van het nieuwe schooljaar wordt het nieuwe Kinderbestuur, met kinderen tussen de 8 en 12 jaar, geïnstalleerd. Dit meldt het Onderwijsmuseum.

17 april '24 ( 8:51)

Ode aan Wim Sonneveld in mei te zien op televisie

Het Metropole Orkest brengt in mei een ode aan Wim Sonneveld op televisie. Tijdens het eerbetoon zullen onder anderen Waylon, Thomas Oliemans, Richard Groenendijk en Fay Claassen te horen zijn. De avond wordt opgenomen in het Concertgebouw in Amsterdam en uitgezonden door Omroep MAX.

17 april '24 ( 8:42)

Kunstenares Hella de Jonge viert 75e verjaardag met schilderijenexpositie

Kunstenares Hella de Jonge viert haar 75e verjaardag met een nieuwe expositie. In de Kunstkerk in Dordrecht opent op 21 april, de dag van haar verjaardag, een nieuwe overzichtstentoonstelling van haar schilderwerk. De expositie is te zien tot en met 14 juni.

16 april '24 (15:03)

Serie over dagboeken van Anne Frank: 'Als 15-jarig meisje gepassioneerd bezig met vak'

Hila Noorzai heeft een serie over de dagboeken van Anne Frank gemaakt. Dat maakt omroep AVROTROS dinsdag bekend. De vierdelige reeks is vanaf maandag 29 april te zien bij NPO 3.

16 april '24 (14:08)

Vrijheidsmuseum zoekt naar objecten en verhalen over liefde in oorlogstijd

Het Vrijheidsmuseum in Groesbeek doet een oproep. Het museum zoekt namelijk naar verhalen, objecten en foto’s over liefde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarvoor is op 3 mei een speciale inzameling dag, ter voorbereiding op de tentoonstelling Liefde in Oorlogstijd, die vanaf 5 juni te zien is in het museum.

16 april '24 ( 8:34)

Buma Kindermuziekprijs dit jaar naar Herman van Veen

Herman van Veen is de winnaar van de Buma Kindermuziekprijs 2024. De 79-jarige podiumkunstenaar kreeg de oeuvreprijs maandagavond in Enschede. De Buma Kindermuziekprijs gaat jaarlijks naar een componist-muzikant die zich een langere periode heeft ingezet om kinderen te bereiken met muziek.

15 april '24 (11:59)

Museum Boijmans van Beuningen opent deuren voor vijf weken

Al vijf jaar is het gebouw van Museum Boijmans van Beuningen gesloten vanwege een flinke verbouwing. In juni komt daar (tijdelijk) een eind aan. van 1 juni tot en met 7 juli kunnen liefhebbers namelijk naar het museumgebouw komen voor een speciale kunsttour door de bouwplaats. Niet alleen dat, maar ook de museumtuin is die tijd open en in het Henket-paviljoen wordt een speciaal programma opgetuigd. De reden: het museum bestaat 175-jaar. Kaartjes voor het evenement zijn vanaf 1 mei te krijgen, meldt het museum. 

15 april '24 (10:55)

Top Notch start platform met muziek voor de kleintjes

Top Notch komt met Lil Ones, een nieuw muziekplatform voor kinderen van één tot vier jaar. De eerste producties zijn vanaf 15 mei te zien en horen via YouTube en Spotify, heeft het Nederlandse muzieklabel maandag aangekondigd.

12 april '24 (12:48)

Amstelveens Cobra Museum mogelijk uit financiële penarie

Goed nieuws voor het Cobra Museum in Amstelveen: het college van B&W geeft aan dat zij bereid zijn om een subsidie voor meerdere jaren te verstrekken aan het museum. Eerder liet het Cobra Museum weten dat zij in de financiële problemen zitten. Volgens het museum is het lastig om exposities te trekken als zij niet in een stabiele financiële situatie verkeren, meldt 1Amstelveen.