Songfestivalavontuur van S10 begint in Turijn

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
S10 stapt vrijdagochtend in het vliegtuig naar Italië. Voor de Nederlandse zangeres gaat daarmee haar songfestivalavontuur nu echt beginnen. "Ik heb er enorm veel zin in", zei S10 vlak voor haar vertrek tegen de massaal toegestroomde pers.

De zangeres, die Nederland vertegenwoordigt met het liedje De Diepte, oogde ontspannen en uitgerust. "Ik heb ook als een roosje geslapen. Dat had ik niet verwacht. Ik sliep om 23.00 uur al", aldus S10. "Met wat voor gevoel ik wakker werd? Heel blij en ook relaxed."

De Nederlandse delegatie vliegt van Schiphol naar Turijn, de plaats waar dit jaar het Eurovisie Songfestival wordt gehouden. Veel tijd krijgt S10 niet om te settelen: zaterdag wacht direct een belangrijke dag als haar eerste repetitie op het programma staat. Dan zal Nederland ook een eerste glimp opvangen van hoe haar act eruit ziet. Tot nu toe is daar nog niets over bekend.

Vroege startpositie

S10 moet vanwege haar vroege startpositie in de eerste halve finale ook als een van de eerste landen repeteren. Dat ze daardoor ook al vroeg in Turijn is, maakt haar niet uit. "Ik vind het juist heel leuk. Hoe langer ik daar kan zijn hoe vetter ik het vind."

Woensdag staat een tweede repetitie op het programma, waarna volgende week zondag de officiële openingsceremonie volgt. S10 moet het vervolgens waarmaken in de eerste halve finale op 10 mei. Een dag eerder treedt ze al op voor de jury. Op 12 mei vindt de tweede halve finale plaats.

Of S10 de finale op 14 mei haalt moet nog blijken, maar volgens de bookmakers maakt ze een goede kans. De Nederlandse wordt op dit moment een plaats in de top 10 toegedicht.

Door: ANP